![]() |
Koyun Tas Kebabı Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Koyun Tas Kebabı Tarifi YapılışıKoyun Tas Kebabı Tarifi - Koyun Tas Kebabı Yapılışı - Koyun Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Koyun Tas Kebabı Malzemeleri Taze kesilmiş olmayıp, üzerinden bir gece geçmiş koyun etinin, kısmen yağlı ve yağsız taraflarından istenilen kadar kuşbaşı doğramalıdır ![]() Doğranmış etleri, bir tencereye koymalı, aynı zamanda bir kaç soğanı da çentmeli; tuzunu, karabiberini ve istenilen baharatı da ete karıştırmak ve karabiberini ve domates suyunu, yoksa domates pelte suyunu ilâve ederek ve kapağını sıkıca kapayarak pişirmelidir ![]() ![]() Hafif ateşte pişinceye kadar sabretmeli ![]() ![]() Ayrıca, bir püre garnitür ile ve hardalla yenmesi de pek hoş olur ![]() Not: Eski usule göre, kuşhane denilen tencereyi hamurla sıvarlardı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|