Tarçınlı Terbiyeli Patates Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarçınlı Terbiyeli Patates Çorbası![]() MALZEMELER: 500 gr patates 4 su bardağı et suyu ( 1 litre) 250 gr az yağlı köftelik kıyma tuz taze çekilmiş karabiber yarım limon suyu 120 gr (8 yemek kaşığı) tereyağı 50 ml domates suyu (1/5 su bardağı) 2 yumurta ½ çay kaşığı tarçın ½ çay kaşığı pul biber YAPILIŞI: Kıyma, tuz ve karabiberle iyice yoğrulur Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve kızgın tereyağında kızartılır Patatesler, yumuşayana kadar haşlanıp soyulur![]() Patates blenderdan geçirilir Et suyu katılarak kıvamlı bir çorba haline getirilir Tuz ve baharatla tatlandırılır Köfteler yağı ile beraber çorbaya eklenir![]() Çorbanın terbiyesi için, ayrı bir kapta limon suyu, yumurtalar ve domates suyu çırpılır Biraz et suyu ile ılıklaştırılarak çorbaya ilâve edilir 5-6 dakika daha kaynatılan çorbanın altı kapatılır![]() Bu arada; küçük bir tavada; tereyağı ile pul biber kızdırılır Çorbanın üzerine gezdirilir Arzuya göre tarçın eklenerek, sıcak olarak servise sunulur![]() |
|
|
|