![]() |
Yeşil Domates Çorbası - Yeşil Domates Çorbası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeşil Domates Çorbası - Yeşil Domates Çorbası Tarifi![]() Yeşil Domates Çorbası Yapımında kullanılan Malzemeler ![]() Yeşil domates (6 adet orta boy, 600 gram) Kuru soğan (1 adet orta boy) Maydanoz (3-4 dal doğranmış) Kereviz sapı (3-4 dal doğranmış) Tuz (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 çay kaşığı) Havuç (1 adet orta boy) Margarin ya da tereyağı (3 çorba kaşığı) Tulum peyniri (3 çorba kaşığı) Un (3 çorba kaşığı) Soğuk su (7 su bardağı) Püf Noktaları Seçeceğiniz domateslerin olgun ama kızarmamış olmasına özen gösterin ![]() Püreyi oluştururken mikser kullanmanız önerilir ![]() Hem daha kolay yapmış olur hem de daha fazla malzemeden faydalanmış olursunuz ![]() Adım Adım Pişirme 1- Margarin ya da tereyağınızın yarısını(1, 5 çorba kaşığı) tencereye koyarak ve yanmamasına dikkat ederek eritin ![]() 2- İnce doğradığınız orta boy bir adet soğanı, ince dilim şeklinde doğradığınız bir adet orta boy havucu, doğranmış 3-4 dal maydanoz ve gene doğranmış 3-4 dal kereviz sapını yağa koyarak güzelce kavurun ![]() 3- 1-2 dakika kavurma işleminden sonra yeşil domatesleri ince ince doğranmış olarak tencereye koyun ve kavurmaya yaklaşık 10 dakika devam edin ![]() 4- Domatesler erimeye başlayınca 7 bardak su ekleyin ![]() ![]() 5- Pürenizi bir başka kaba tel süzgeç yardımı ile süzdürün ![]() ![]() 6- Pürenizi bekletirken geri kalan yağınızı miyane hazırlamak için tencereye koyup yağı kızdırın ![]() ![]() 7- Kavurma işleminizden sonra kabınıza pürenizi ekleyerek bir süre sürekli karıştırın ve karışımın tamamen özleşmesini sağlayın ![]() ![]() ![]() 8- Servis yaparken çorbanızı servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine yarım çorba kaşığı tulum peynirini dilerseniz top şeklinde dilerseniz serperek eklemeyi unutmayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|