Osmanlı Badem Çorbası Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı Badem Çorbası Tarifi YapılışıBadem Çorbası Tarifi - Badem Çorbası Yapılışı - Badem Çorbası Nasıl Yapılır - Badem Çorbası Malzemeleri Malzemeler (8 porsiyon için) Süt (2,5 su bardağı) 500gr ![]() Badem 150gr ![]() Acı badem 50gr ![]() Un (2,5 su bardağı) 200 gr ![]() Tereyağı (4 çorba kaşığı) 150 gr ![]() Misket hindistan cevizi 1 adet Kemik suyu (4 su bardağı) 800 gr ![]() İçme suyu (2 su bardağı) 400 gr ![]() Nar (1 adet) 250 gr ![]() Tuz (1 çorba kaşığı) 30 gr ![]() Maydanoz ½ bağ Bademleri haşlayın, kabuklarını soyun ve akşamdan ıslatın ![]() Bademleri mikserde çekin ![]() Tencerede tereyağını eritin, un ile karıştırın Hafif ateşte 5 dakika kavurun Tencereye süt, su ve çekilmiş bademleri ekleyin Hafif ateşte 20 dakika kaynatın![]() Çorbanın inmesine yakın hindistan cevizini rendeleyerek ilave edin ![]() Çorba pişince tavada az miktarda tereyağı eritin, biraz kemik suyu koyun, ince doğranmış maydanozu ekleyip çevirin ve üzerine dökün ![]() Servis sırasında üstüne nar taneleri serpin ![]() Not: Bu reçete, Şah Cihangir ve Beyazid'in , 1539 yılı kasım ayının 2 yarısında Edirne'de düzenlenen sünnet törenlerindeki çanak yağması ziyafetinde yer alan bir yemektir![]() Edirne Sarayı 1539 Semih Tezcan |
|
|
|