![]() |
Süleymaniye Çorbası Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süleymaniye Çorbası Tarifi YapılışıSüleymaniye Çorbası Tarifi - Süleymaniye Çorbası Yapılışı - Süleymaniye Çorbası Nasıl Yapılır - Süleymaniye Çorbası Malzemeleri 250 gr kırmızı mercimek 125 gr ıspanak 125 gr margarin 1 Çorba kaşığı un Yarım adet havuç Yarım adet domates Yarım adet kabak Yarım adet soğan Yarım adet patates 2 Diş sarmısak Yeterince su 1 Çay kaşığı tuz Köftesi için : 125 gr yağsız kıyma 1 Çay kaşığı karabiber 1 Çorba kaşığı un 1 Çay kaşığı tuz Hazırlanışı: Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra haşlayın ve haşlanan mercimeği süzün ![]() Ayrı bir yerde soyup yıkadığınız havuç, patates, kabak, domates, soğan ve sarmısağı rendeleyin ![]() Bol suda yıkadığınız ıspanakları küçük küçük doğrayıp hepsini yağda kavurun ![]() 3 su bardağı su ilave edip pişirin ![]() Köftesi için: Başka bir tencereye yağ ve un koyup kavurduktan sonra yeterince su ile unu inceltip içine haşladığınız mercimeği ve yeterince soğuk suyu ilave edin ![]() Biraz kaynatıp içine kavurduğunuz sebzeleri ekleyin ![]() Çorba pişerken kıyma, karabiber ve tuzu karıştırıp küçük köfteler yapın ![]() Ve bu köfteleri yağda kızartın ![]() Kızartığınız köfteleri kaynamakta olan çorbaya atıp 10 dakika kadar pişirip ateşten alın ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|