Köfteli Püre |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfteli PüreMalzemeler: 500gr kıyma köfte baharı, tuz 1 soğan 5-6 dal maydanoz Püre için: 1 kg patates 15gr tereyağı 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı: Soğan rendelenir, maydanoz ince ince doğranır Kıyma, köfte baharı, tuz, soğan ve maydanoz bir kapta karıştırıp yoğurulur Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve ortaları hafifçe çukurlaştırılır ve fırın tepsisine dizilir![]() Püre için de haşlanan patatesler henüz sıcakken ezilir Tereyağı ve süt eklenip püre haline getirilir![]() Püre sıkma torbasına doldurulup köftelerin çukur yerine dekoratif bir şekilde sıkılır Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir
|
|
|
|