Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, tarifi, vişne

Vişne Kebabı Tarifi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişne Kebabı Tarifi



8-10 kişilik
750 gram kıyma
1000 gram vişne
3 adet kebapçı pidesi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet limonun suyu
Yarım demet maydanoz
500 gram patates
Tuz, karabiber, yenibahar, kırmızıbiber

Köftelik kıyma, tuz, karabiber ve yenibaharı iyice yoğurun Minik parçalar koparıp, elinizi suya batırarak vişne büyüklüğünde yuvarlayın Soğanları çok ince kıyın, zeytinyağında kavurun Domates salçasını ekleyin Yuvarlanan köfteleri de ilave edin Silkelemek suretiyle kavurun 1 kg vişnenin yarısının suyunu sıkın Sıkılan vişne suyunu, baharatları, limon suyunu ve tuzu ve soğan-köfte karışımının üzerine ilave edip, pişirin Köfteler iyice piştikten sonra vişnelerin diğer yarısını etin üzerine koyup, 1-2 dakika kaynatın Pideleri baklava dilimi şeklinde kesin Servis tabağına yerleştirin Pidelerin üzerine vişneli köfteleri koyun (suyu ağdalı ve az olmalı) Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin Kenarlarını kızarmış patateslerle süsleyin Sıcak servis yapın

Not: Köfteler yağda hafifçe kızartılırsa daha lezzetli olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.