Mangalda Soslu Kanat Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mangalda Soslu Kanat TarifiMalzemeler : 750 gr tavuk kanadı1 tatlı k biber salçası2 diş sarımsak 1 çorba k kekik1 çay k pulbiber1 çay k karabiber1 tatlı k tuzSıvıyağ su Garnitürü için: Soğan Domates Biber Patates Hazırlanışı : Tavuk Kanat sosu için bir kaba 2 diş sarımsağı alın Üzerine 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave edin Üzerine az miktarda su ilave edip salçayı karıştırın Üzerine sıvıyağ ilave edin Üzerine tuz,karabiber,kekikipulbiber ilave edin ve sosu karıştıırn![]() Üzerine tavuk kanatlarını ilave edin ve sos ile beraber harmanlayın Garnitürü için soğanı domatesi,biberi,iri olarak kesin ve şişlere takın![]() Patateslerin kabuklarını soyun ve patatesleri elma dilim olarak kesin Daha sonra patatesleri haşlayın Haşlanan patatesleri tavaya alın ve patatesler pembeleşene kadar soteleyin ve en son patateslere tuz,karabiber pulbiber ve kekik ilave edip harmanlayın Soslu tavuk kanatlarını ,şişte olan domates,biber ve soğanı ızgarada pişirin Servis tabağına tavuk kanatlarını domatesi,biber ,soğanı ve patatesi ilave edip servis edin
|
|
|
|