![]() |
Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Kabak Dolması TarifiZeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi Malzemeler, 5 adet kabak Yarım su bardağı pirinç 3 adet orta boy soğan 2 adet orta boy domates Yarım demet dereotu Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı domates salçası Damak tadınıza göre tuz, karabiber ![]() Doğranmış domates ve soğanları orta büyüklükte bir kaba alın ![]() Pirinci bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün ve soğanların üzerine ekleyin ![]() Dereotunu bol suyla yıkayıp incecik kıyın ve harca ilave edin ![]() Zeytinyağı, tuz, karabiber, toz şeker ve limon suyunu harca ekleyin ![]() Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın ![]() Kabakların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün ![]() Kabakların içini kaşık yardımıyla oyun ![]() Hazırladığınız harcı kabakların içine doldurun ![]() Kabakları tencereye dizip üstlerini domates dilimleriyle kapatın ![]() 2 su bardağı su ve salçayı iyice karıştırın ![]() Tenceredeki kabak dolmalarının üzerine gezdirerek dökün ![]() Orta ateşte pirinçler pişinceye kadar pişirin ![]() Kabak dolmasını kendi tenceresinde soğuttuktan sonra servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|