![]() |
Transilvanya Usulü Gulaş Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Transilvanya Usulü Gulaş Tarifi YapılışıTransilvanya usulü Gulaş Tarifi 500 gr yağsız dana eti (kuşbaşı doğranmış) 500 gr yağsız sığır eti (kuşbaşı doğranmış) 1+1/4 su bardağı et suyu 50 gr (1/4 su bardağı) rafine yağ 3 soğan (ince doğranmış) 3 diş sarımsak (dövülmüş) 4 dolmalık biber (çekirdekleri ayıklanıp kabaca doğranmış) 500 gr küçük mantar (temizlenmiş) 2 çorba kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı karabiber 500 gr (2+1/2 su bardağı) et suyu (evde hazırlanmış) 310 gr (1 1/4 su bardağı) krema ![]() Etleri büyük bir kaseye koyup üstlerine et suyunu dökerek bir kenarda 1 saat marine ediniz ![]() ![]() Büyük ve kalın bir tencerede yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Düz delikli bir kepçeyle etleri tencereden alıp bir tabağa koyarak sıcak tutunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp gulaşınızı hemen servis ediniz ![]() Not: Transilvanya usulü gulaşı davetlerinizde pilav ve yeşil salata ile servis edebilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|