Çin Yemekleri -Bambu Sepetinde Hurmalı Elma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çin Yemekleri -Bambu Sepetinde Hurmalı Elma TarifiBambu Sepetinde Hurmalı Elma Tarfi - Bambu Sepetinde Hurmalı Elma Yapılışı - Çin Yemeği 4 kişilik Malzemeler 100 g taze ya da kuru hurma 4 elma 75 g beyaz nöbet şekeri 2 yemek kaşığı toz şeker Yapılışı 1 Hurmaları yıkayarak bir tencereye atın yeterince su koyun ve kısık ateşte 4 - 8 dakika haşlayın ılınmaya bırakın Hurmaları sudan çıkartıp çekirdeklerini ayıklayın (100 g hurma suyu saklayın)![]() 2 Elmaları yıkayarak kurulayın içlerini oyun![]() 3 Elmaların içine hurma doldurun Elmaları dik olarak bir bambu sepetine oturtun (bambu sepetleri Çin marketlerinde bulunur)![]() 4 Sepeti içine alacak kadar geniş bir tencereye (varsa wok) 1 litre su dökün Sepeti tencerenin içine oturtun harlı ateşte yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın![]() 5 Geriye kalan hurma suyunu bir taşım kaynatın nöbet şekeri ve toz şekeri atın şurup haline gelince tencereyi ateşten alın![]() 6 Elmaları altıya bölün üzerine şurup damlatın derhal servis yapın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() |
|
|
|