Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aksaray, ayva, dolması, tarifi, yapılışı

Aksaray Ayva Dolması Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aksaray Ayva Dolması Tarifi Yapılışı



Aksaray Ayva Dolması Tarifi - Aksaray Ayva Dolması Yapılışı - Aksaray Ayva Dolması Nasıl Yapılır - Aksaray Ayva Dolması Malzemeleri



Malzeme
Ayva 6 küçük boy
Soğan 1 küçük boy
Maydanoz 1/4 demet
Kıyma 1/2 su bardağı
Duru Pilavlık Bulgur 1/4 su bardağı
Zeytinyağı 1/4 su bardağı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı
Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Su 1+1/2 su bardağı
Pekmez 2-3 yemek kaşığı
Porsiyon Adedi: 6

YAPILIŞI
Ayvalar yıkanır, baş kısımları kapak gibi kesilir, içleri oyulur ve kararmaması için limonlu suya atılır Soğan soyulur, yıkanır ince ince doğranırMaydanozlar yıkanır,ayıklanır ve ince kıyılırBir kaba kıyma, bugur, soğan, yağ, baharatlar, maydamoz ve tuz konur, iyice karıştırılır Ayvanın içi,hazırlananiç ile doldurulur ve yayvan bir tencereye dizilirÜzerine sıcak su ve pekmez dökülerek hafif ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 45-60 dakika) pişirilir (KKTopal)

NOT: Tarif Aksaray'dan alınmıştırGenel olarak iç nadolu bölgesinde yaygındır Pirinçli olarak da yapılır Arzuya göre salça ilave edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.