Çin Yemekleri - Baharatlı Tavuk Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çin Yemekleri - Baharatlı Tavuk TarifiBaharatlı Tavuk - Baharatlı Tavuk Tarifi - Baharatlı Tavuk Yapılışı - Çin Yemeği Malzemeler - 1 paket tavuk budu (4 Adet) - 1 paket tavuk kemiksiz kalça (4 Adet) - 6 yemek kaşığı sıvı Sana - 1 yemek kaşığı köri - 2-3 iş sarımsak - 1 yemek kaşığı bal - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 litre hindistan cevizi sütü - Tuz-karabiber Hazırlanışı Tavukları paketten çıkarıp yıkayınız ![]() Yayvan bir tavada sıvı Sana?yı kızdırıp köriyi ilave ederek kızdırınız ![]() Sarımsakları ayıklayıp kıyınız ve köriye ilave edip kavurunuz ![]() Tavukları ilave edip renkleri dönünceye kadar kavurunuz ![]() En son olarak bal zencefil tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika sote ediniz ![]() En son hindistan cevisi sütünü ekleyip tavukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirip servis ediniz ![]() |
|
|
|