![]() |
Afyon Mutfağı - Afyon Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Afyon Mutfağı - Afyon YemekleriAfyonun yemekleri, Afyonun yemek kültürü, Afyon yemek çeşitleri Et yemekleri, hamur işleri ve sebze yemekleri Afyon mutfağının temelini oluşturur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afyon’un meşhur kaymağı, tatlılarda veya sade olarak tüketilebilir ![]() Sucuk, lokum, Kaymaklı Lokma ve Kaymaklı Şeker de Afyon mutfağında ve ekonomisinde önemli yer tutarlar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Afyon Mutfağı - Afyon Yemekleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Afyon Mutfağı - Afyon YemekleriABDİGÖR kÖFTESİ En tanınmış yemeği Abdigor Köftesidir Doğubeyazıt ilçemizde yaygın olan bu köfte içli köfteye benzerYöremizin en lezzetli yemeğidir Yağsız sinirsizkemiksiz sığır eti çok az miktarda soğan bir adet yumurta ve baharatlardan yapılır Hazırlanması taze et bir tokmak ile taş üzerinde merhem şeklini alıncaya kadar dövülür Hamur haline gelen et soğan ve su katılarak elle çırpılır Çırpıldıktan sonra bir saat dinlendirilen köfteler pilav üzerine konularak servis yapılır GOSTEBERG ET Tereyağı soğan salça ve aynı addaki ot harmanlanıp hayvan postuna doldurulur ve nemli toprağa gömüldükten sonra üzerinde ateş yakılarak pişirilir kibuna buğulama da denir SELEKELİ (SAÇ KAVURMA) Taze oğlak veya kuzu eti sarımsaklı yoğurt ve tereyağından yapılır Hazırlanışı; taze et doğranır içine tereyağından eritilmiş salça konulur Bu şekilde kızartılan et indirilip bir süre dinlendirilir üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır |
![]() |
![]() |
|