Pırasalı Kış Türlüsü Tarifi - Pırasalı Kış Türlüsü Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Kış Türlüsü Tarifi - Pırasalı Kış Türlüsü YapılışıPırasalı Kış Türlüsü Tarifi Pırasalı Kış Türlüsü Yapılışı Pırasalı Kış Türlüsü Malzemeleri Pırasalı Kış Türlüsü (2 Kişilik) Malzemeler ½ Çorba Kaşığı Margarin ½ Çay Bardağı Sıvı Yağ 150 gr Kıyma 1 Adet Soğan 1 Adet Havuç 1 Adet Kereviz 2 Adet Orta Boy Pırasa 1 Adet Patates ½ Çorba Kaşığı Salça 3 Diş Sarmısak Tuz Yemeğin Yapılışı Tencereye margarini ve sıvı yağı alıp, kızdıralım Kıymayı ve küçük küçük kesilmiş soğanı ilave edelim Soğanlar şeffaflaşana dek kavuralım![]() Havucun kabuklarını bir bıçak yardımıyle kazıyalım ve küp şeklinde doğrayalım Küp şeklinde kestiğimiz kerevizlerle birlikte tencereye aktaralım Arada bir tahta kaşıkla çevirerek, sebzelerin yumuşamasını sağlayalım![]() 3 dakika sonra 1 cm aralıklarla doğradığımız pırasaları ekleyelim Tencerenin kapağını örterek 3-4 dakika pişirelim Küp şeklinde kesilmiş patatesi, sulandırdığımız salçayı, dövülmüş sarmısakları ilave edelim Tuzunu ayarlayalım Bir taşım kaynatıp, servis yapalım![]() AFIYET OLSUN ![]() ![]()
|
|
|
|