Bardak Altı(Fındık) Lahmacun Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bardak Altı(Fındık) Lahmacun TarifiBardak Altı(Fındık) Lahmacun Tarifi Malzemeler 600 gr dana koyun karışık orta yağlı kıyma (tek çekilecek) 400 gr soğan (soyulmuş) 400 gr domates(kabuğu soyulmuş) Yarım demet maydonoz 1 kaşık ev biber salçası Tuz Karabiber Pul biber 1 kaşık yoğurt ½ çay bardağı sıvıyağ(etiniz çok yağlıysa azaltabilirsiniz) Hazırlanışı Soğan , domatesiniz elde ince doğrayın Tuz karabiber tatlı pulbiberle tüm sebzeleri öldürün, ardından etinizi ekleyin Enson yağınızı ve yoğurdunuzu ekleyin iyice karıştırın![]() Odun ateşinde pişmeye gönderin (kara tepsilerde pişirilir))(Mersin –Adana yöresinde)Not :Bardak altı(fındık) lahmacun,yöresel lahmacundur Ebat çay tabağı boyutundadır Arzuya göre ince kıyılmış taze biber ve sarımsak eklenir![]() Malzemeyi asla robottan geçirmeyin,sulanır ![]() Yoğurt lahmacununuz yumuşacık yapacaktır Asla fırından gelince sarmalayarak hamurlaştırmayınArtan lahmacunu 1-2 gün içerisinde teflon tavada ısıtarak tüketmenizi öneririm,kalanı yüz yüze kapatıp derin dondurucuda buzdolabı poşetinde 2 ay kadar saklayabilirsiniz Serviste ayran ,şalgam ve maydonoz öneririm ![]() Afiyet olsun![]() |
|
|
|