Havuçlu Tarator Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Tarator Tarifi YapılışıHavuçlu Tarator Tarifi - Havuçlu Taratorün Yapılışı malzemeler: 4 tane rendelenmiş havuç 4 yemek kaşığı zeytinyağı 4 yemek kaşığı su 1 kesme şeker tuz damak zevkinize göre ![]() ![]() ![]() sosu: 4 yemek kaşığı tahin 4 yemek kaşığı özellikle kese yoğurdu 4 büyük diş ezilmiş sarımsak 1 çay kaşığı köri Yapılışı: havuç malzemelerini teflon tavaya alıp kısık ateşte suyunu salıp çekinceye dek sonra şeffaflaşıncaya kadar arada bir karıştırarak soteliyoruz ![]() ateşten alıp iyice soğutuyoruz ![]() havuçları kaseye alıp üzerine sos malzemelerini ilave edip iyice karıştırıyoruz ![]() sonra ister büyük salata tabağına alıp üzerine krema pompası ile kese yoğurdu sıkıp dereotu ve spiral havuç ile süsleyip dolapta soğutuyoruz ![]() ![]()
|
|
|
|