Et Sulu Gözleme Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Sulu Gözleme Tarifi YapılışıEt Sulu Gözleme Tarifi - Et Sulu Gözleme Yapılışı - Et Sulu Gözleme Nasıl Yapılır - Et Sulu Gözleme Malzemeleri 1 adet yumurta 1 su bardağı su 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un İçi için: Yarım kalıp beyzaz peynir Üzeri için: 1 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı tereyağı Hamur malzemesi orta sertlikte kıvamda olacak şekilde yoğrulur, 10 dakika dinlendirilir Sonra limon büyüklüğünde bezeler alınır Tatlı tabağı kadar açılır Ezilmiş peynir konur ve kapatılır Yağsız teflon tavada iki yüzü pişirilir Gözlemeler bir tepsiye sıralanır Diğer tarafta sıcak et suyu içinde tereyağı eritilir Bu karışım gözlemelerin üzerine gezdirilir
|
|
|
|