Hurmalı Ve Vişneli Sütlaç Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hurmalı Ve Vişneli Sütlaç Tarifi YapılışıHurmalı ve Vişneli Sütlaç tarifi - Hurmalı ve Vişneli Sütlaç nasıl yapılır Hurmalı ve Vişneli Sütlaç Malzeme Listesi * 2 orta boy olgun hurma (Meyva hurma kavuniçi) * 3 buçuk bardak süt * 2/3 bardak Amerikan pirinci * çeyrek bardak bal * 3 çorba kaşığı tuz * 1 buçuk çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu * 1/4 çorba kaşığı tuz Hurmalı ve Vişneli Sütlaç Yapılışı Her hurmayı baştan aşağıya derince kesin İçini çıkarın ve karıştırıcıda iyice ezin 2/3 bardak hurma püresi çıkarın![]() Orta boy bir tencerede süt, pirinç, bal, şeker, portakal rendesi ve tuzu karıştırın Şeker eriyinceye kadar pişirin Ateşi kısın ve 40 dakika boyunca karıştırarak puding koyulaşıncaya kadar pişirin![]() Ateşten alıp 2/3 bardak hurma püresi ekleyin Pudingi ılık ya da oda sıcaklığında servis yapın
|
|
|
|