Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabağı, reçeli, tarifi, yapılışı

Balkabağı Reçeli Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabağı Reçeli Tarifi Yapılışı



reçel tarifleri - bal kabağı reçeli tarifi



Malzeme:
1,5 kg balkabağı
1,5 kilo şeker
4,5 litre su
250 gr kireç
1 limon suyu

Yapılışı:
Kabağı yıkayıp kabuklarını soyun, doğrayın
250 gr kireçle 5 litre suyu karıştırıp su duruluncaya kadar bekleyin
Kireç suyuna koyup 4 saat bekletin
Kireç suyundan çıkarınca bol suyla yıkayın
Şekeri bir tencereye koyup üzerini
iki parmak geçecek kadar su koyup kaynatın
Kaynayan şuruba kabakları atıp pişirin
Reçel kıvamına gelince limon suyu koyup ateşten alın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.