Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamya, fırında, tarifi, tavuklu, yapılışı

Fırında Tavuklu Bamya Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Tavuklu Bamya Tarifi Yapılışı



Fırında Tavuklu Bamya Tarifi - Fırında Tavuklu Bamya Yapılışı - Fırında Tavuklu Bamya Nasıl Yapılır - Fırında Tavuklu Bamya Malzemeleri



yarım kilo bamya
2 adet haşlanmış tavuk göğsü
1 adet iri kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı rendelenmiş domates
1 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı ayçiçek yağı
ve 1 tatlı kaşığı tuz
malzeme listesinden sonra yemeğimizin yapımına
soğanı doğrayarak başlayalım
1 adet soğanımız var demiştik, ince olarak kıyıyoruz
bamyaların sünmemesi için
öncelikle dikkatli bir şekilde baş kısımlarını
külah şeklinde çıkartıyoruz
işlem bittikten sonra üzerine
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke ilave ediyoruz
ve bol miktarda soğuk su ekliyoruz
bu suyun içinde yarım saat kadar beklettikten sonra
süzgece çıkartacağız ve bol suyla tekrar yıkayacağız
tencereyi ateşe bıraktık
1 çay bardağı kadar sıvı yağını da ilave ettikten sonra
az önce doğradığımız soğanları ekliyoruz
üzerine çabuk kavrulması için tuzunu peşin olarak ekliyoruz
soğanlar şeffaflaşana kadar kavuruyoruz
artık soğanın üzerine salçayı ilave edelim
ve birkaç tur çeviriyoruz
salçadan sonra rendelediğimiz domatesi de ekliyoruz
artık kapağı kapatacağız
ve domates salçamsı bir ifade alana kadar pişireceğiz
evet karışımımız istediğimiz kıvama geldi
şimdi bamyamızı ekleyebiliriz
az sonra tavuk suyunu ekleyeceğiz
eklemeden önce bir kaç dakika kapaksız olarak karıştırıyoruz
1 su bardağı tavuk suyunu ilave ediyoruz
ve tencerenin kapağını kapatıyoruz
orta ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz
artık istediğimiz süre doldu ve kapatıyoruz
haşladığımız tavukları uygun büyüklükte bir fırın kabına didikliyoruz
artık az önce hazırladığımız bamyayı üzerine dökebiliriz
farkındaysanız bamya tam pişmedi
fırında tavukla birlikte çok güzel bir lezzet kazanacak
lezzetinin yerinde olması için ve kurumaması için
üzerini alüminyum folyo kapatacağız
fazla sıkmaya gerek yok
şimdi yemeğimizi öncecen ısıttığımız 180 derece fırına vereceğiz
20 - 25 dakika kadar pişireceğiz
fırında tavuklu bamyamız oldu
çok da güzel görünüyor, biraz ılıdıktan sonra servise sunabiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.