![]() |
Fırında Tavuklu Bamya Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Tavuklu Bamya Tarifi YapılışıFırında Tavuklu Bamya Tarifi - Fırında Tavuklu Bamya Yapılışı - Fırında Tavuklu Bamya Nasıl Yapılır - Fırında Tavuklu Bamya Malzemeleri yarım kilo bamya 2 adet haşlanmış tavuk göğsü 1 adet iri kuru soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 1 su bardağı rendelenmiş domates 1 su bardağı tavuk suyu 1 çay bardağı ayçiçek yağı ve 1 tatlı kaşığı tuz malzeme listesinden sonra yemeğimizin yapımına ![]() ![]() ![]() soğanı doğrayarak başlayalım 1 adet soğanımız var demiştik, ince olarak kıyıyoruz bamyaların sünmemesi için ![]() ![]() ![]() öncelikle dikkatli bir şekilde baş kısımlarını ![]() ![]() ![]() külah şeklinde çıkartıyoruz işlem bittikten sonra üzerine ![]() ![]() ![]() 1 tatlı kaşığı tuz ![]() ![]() ![]() 1 çorba kaşığı sirke ilave ediyoruz ve bol miktarda soğuk su ekliyoruz bu suyun içinde yarım saat kadar beklettikten sonra ![]() ![]() ![]() süzgece çıkartacağız ve bol suyla tekrar yıkayacağız tencereyi ateşe bıraktık 1 çay bardağı kadar sıvı yağını da ilave ettikten sonra ![]() ![]() ![]() az önce doğradığımız soğanları ekliyoruz üzerine çabuk kavrulması için tuzunu peşin olarak ekliyoruz soğanlar şeffaflaşana kadar kavuruyoruz artık soğanın üzerine salçayı ilave edelim ve birkaç tur çeviriyoruz salçadan sonra rendelediğimiz domatesi de ekliyoruz artık kapağı kapatacağız ve domates salçamsı bir ifade alana kadar pişireceğiz evet karışımımız istediğimiz kıvama geldi şimdi bamyamızı ekleyebiliriz az sonra tavuk suyunu ekleyeceğiz eklemeden önce bir kaç dakika kapaksız olarak karıştırıyoruz 1 su bardağı tavuk suyunu ilave ediyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz orta ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz artık istediğimiz süre doldu ve kapatıyoruz haşladığımız tavukları uygun büyüklükte bir fırın kabına didikliyoruz artık az önce hazırladığımız bamyayı üzerine dökebiliriz farkındaysanız bamya tam pişmedi fırında tavukla birlikte çok güzel bir lezzet kazanacak lezzetinin yerinde olması için ve kurumaması için ![]() ![]() ![]() üzerini alüminyum folyo kapatacağız fazla sıkmaya gerek yok şimdi yemeğimizi öncecen ısıttığımız 180 derece fırına vereceğiz 20 - 25 dakika kadar pişireceğiz fırında tavuklu bamyamız oldu çok da güzel görünüyor, biraz ılıdıktan sonra servise sunabiliriz |
![]() |
![]() |
|