Yaban Mersini Marmelatı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaban Mersini Marmelatı Tarifi Yapılışımarmelat tarifi - yaban mersini marmelatı nasıl yapılır Malzemeler: 50 ml alan 3 kavanoz için 800 g yaban mersini, 5 hintcevizi çiçeği (macis), 250 ml elma suyu, 1200 g şeker, pelteleşmesini sağlayan 225 ml sıvı jelatin, 1 paket limon tuzu ![]() Yapılışı: 1 Meyveleri ayıklayarak yıkayın ve kurulayın, bir çatalın yardımı ile ezin![]() 2 Püreyi, elma suyu, macis ve şeker ile büyük bir tencereye koyun, devamlı karıştırarak kaynatın![]() 3 2 dakika kaynatıktan sonra sıvı jelatini (şişeyi daha önce iyice çalkalayın) karıştırın, tekrar bir taşım kaynatın, limon tuzunu karıştırın![]() 4 Marmeladın üstünde oluşan köpüğü alın, macisleri çıkartın Marmeladı kavanozlara doldurun Kavanozları kapatın![]() alıntı |
|
|
|