Burma Baklava Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Burma Baklava Tarifi Yapılışıbayram tatlıları - burma baklava tarifi - şerbetli tatlı tarifleri ![]() Malzemeler Un 250 gr nişasta1 çay bardağı sıvı yağ 250 gr tereyağı veya sıvıyağ 1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sirke 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı su İç malzeme: 250 gr kavrulmuş ceviz veya fındık 1 çay bardağı toz şeker Şerbet için 6 bardak toz şeker 5 bardak su Yarım limon Hazırlanışı Yoğurt, yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu, sirke ve 1 çay bardağı suyu bir kapta iyice karıştırıp alabildiği kadar un ilave ediyoruz Poğaça jhamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz![]() Bu arada 5 bardak suyu ve şekeri kaynatıp içine 4-5 damla limon sıkarak soğumaya bırakıyoruz Yarım paket margarini eritip hazırlıyoruz Ceviz veya kavrulmuş fındığı toz şekerle bir tabakta karıştırıyoruz ![]() Hamurdan koparttığımız ceviz büyüklüğündeki parçaları nişasta serperek yufka inceliğinde açıyoruz Bir fırça yardımıyla açtığımız hamurlara erittiğimiz margarinden sürüp iç malzemeyi serpiyoruz Sonra oklavaya sarıp iki tarafından içeri doğru iterek oklava üzerinde hamuru iki uçtan büzüyoruz Oklava ile birlikte bir borcama veya t epsiye sıyırarak çıkarıyoruz Bu işlemi hamur bitene kadar uyguluyoruz Üzerine kalan margarini döküyoruz Nar gibi kızarana dek yaklaşık 45 dakika fırında pişiriyoruz ![]() Şerbeti dökmek için baklavanın ılınmasını bekliyoruz (şerbet sıcakken dökülürse hamur oluyor) Ilık şerbeti üzerine döküp çekene kadar dinlenmeye bırakıyoruz |
|
|
|