Sakızlı Dondurma Tarifi,Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakızlı Dondurma Tarifi,YapılışıSakızlı Dondurma - Sakızlı Dondurma Tarifi - Sakızlı Dondurma Yapılışı Malzemeler * 1 litre süt * 1 tatlı kaşığı patates nişastası * 4 çay kaşığı salep * 1,5 su bardağı şeker * 2 yemek kaşığı sakız reçeli ![]() Hazırlanışı 1 Bütün kuru malzemeler karıştırılıp çelik tencereye alınır![]() 2 Üzerine süt ve sakız reçeli ilave edilir![]() 3 Karışım kapağı kapalı şekilde yarım saat buzdolabında bekletilir![]() 4 Buzdolabında bekleyen tencere ocağa alınıp, koyulaşıncaya kadar mikserle çırpılarak kısık ateşte pişirilir![]() 5 Koyulaşıp krema kıvamına gelen dondurma soğuyuncaya kadar mikserle çırpılmaya devam edilir![]() 6 Tenceresi ile beraber soğuyan krema kapağı kapalı şekilde derin dondurucuya konulur![]() 7 Dondurucudaki krema, yarım saatte bir çıkartılıp karıştırılır![]() 8 Kıvamı oturunca, karıştırma işlemi bitirilip, bir gece dinlendirildikten sonra servis edilir![]() Afiyet Olsun |
|
|
|