![]() |
Patlıcan Reçeli Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Reçeli Tarifi YapılışıPatlıcan Reçeli Tarifi - Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır - Patlıcan Reçeli Malzemeleri Malzemeler: 1 kilo parmak uzunluğunda körpe patlıcan 8 bardak şeker 3 bardak su (şekerin üzerine basacak kadar) 1 tatlı kaşığı limon tuzu 10-15 kadar karanfil Nohut kadar şap Yapılışı: Patlıcanların incecik kabukları tamamen alınır ![]() Soyulanlar hemen suya atılır ![]() Patlıcanların soyulma işlemi bittikten sonra sudan çıkarılır ![]() Suyu iyice süzülür ![]() Tekrar su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır, yıkanır ve suyu yine iyice süzülür ![]() Şekerin üzerine basacak kadar (3 bardak) su konur ![]() Kaynatılır ve köpükleri alınır ![]() İçerisine patlıcanlar atılır ![]() Kaynamaya bırakılır ![]() Sonra nohut kadar şap atılır ![]() Yine kaynatmaya devam edilir ![]() Bir tabak üzerine damlatılan damlalar şeklini bozmayıp top halde durursa reçel olmuş demektir ![]() Bundan sonra limon tuzu atılır, bir iki taşım daha kaynatılır, ocaktan indirilir ![]() Soğuduktan sonra bazı patlıcanlara karanfiller saplanır ![]() Karanfil kokusu hepsine geçer, bu da reçele güzel bir çeşni ve koku sağlar ![]() Kavanozlara doldurulup kapağı kapatılarak muhafaza edilir ![]() Afiyet olsun… |
![]() |
![]() |
|