Buğu Kebabı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Buğu Kebabı Tarifi YapılışıBuğu Kebabı Tarifi - Buğu Kebabı Nasıl Yapılır - Buğu Kebabı Malzemeleri Buğu Kebabı Malzemeler 1 Kg Kemiksiz Kuzu Kuşbaşı40 Adet Arpacık Soğanı 1 Baş Sarımsak 3 Adet Domates 1 Tatlı Kaşığı Kekik ¼ Paket Margarin Tuz Karabiber Hazırlanışı Arpacık soğanları soyulduktan sonra kuşbaşı kesilmiş kuzu etiyle birlikte bir tencereye koyalım Margarini de ilave edip ocağa koyun Rendelediğiniz domatesi ve ayıkladığınız sarımsak,tuz,karabiber ve kekiği tencereye ilave edip bir defa karıştırdıktan sonra kısık ateşte hiç ağzını açmadan 2 saat kadar pişirin![]() Not:Tencerenin ağzı eğer sıkıca kapanmıyorsa hava almaması için tencerenin üstüne yağlı bir kağıt konduktan sonra kapağı kapatılmalıd Afiyet Olsun ![]() ![]()
|
|
|
|