Güllaç Tavası Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güllaç Tavası Tarifi YapılışıGüllaç Tavası Tarifi - Güllaç Tavası Yapılışı - Güllaç Tavası Nasıl Yapılır - Güllaç Tavası Malzemeleri Malzemeler: 8 yaprak güllaç 1 su bardağı ceviz 3 adet tumurta 1 paket tereyağı Şerbet için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Güllaçlar hafif ıslatılır Aralarına dövülmüş ceviz konarak üst üste tepsiye yerleştirilir 1 saat bekletilir Bu arada şerbet kaynatılır soğumaya bırakılır Bekleyen güllaç baklava dilimi şeklinde kesilir Her dilim çalkalanmış yumurtaya batırılır, tereyağında kızartılır Şerbete atılır, 5 dakika sonra servis tabağına aktarılır
|
|
|
|