Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Program Anlatımları [Resim & Video]

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, hızlandırmak, resimli, vistayı, windows

Windows Vista'yı Hızlandırmak Resimli Anlatım

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eğer imkânınız varsa, Windows Vista’nın 64 bitlik sürümünü edinin

OEM veya ayrı satılan sürümü almış olabilirsiniz
İçindeki kuponu gönderdiğinizde Microsoft size 64 bitlik sürümü sağlıyor

Sıfırdan kurmanız gerekecek; ama buna değer
Piyasadaki birçok işlemci artık 64 bit ve üzerinde çalışan 32 bitlik yazılımları destekliyor

CPUZ yazılımıyla birlikte işlemcinizin bu yeteneğe sahip olup olmadığını öğrenebilirsiniz
Intel işlemciler için EM64T, AMD işlemciler için ise x86-64 olarak gerekli komut setini işaretli satırda görebilirsiniz

Hâlbuki Windows Vista belleği sadece verimli kullanıyor Boş bulduğu belleği Unix gibi (ama sadece gibi) gerekli sistem dosyalarını depolayarak sistemi daha iyi çalıştırıyor 64 bit sistem kullanıyorsanız 4 GB belleğe terfi edebilirsiniz 32 bit işletim sistemlerinin 3 GB’ın üstüne biraz alerjisi var

Hem grafik işlemcinizi de yorup fazladan ısınma ve güç tüketimine de sebep olduğunuzu söylemeliyiz Bu sebeple Windows’un “Standart” görünüm şemasını kullanabilirsiniz Başlat menüsünü dert etmeyin Daha az cicili bicili görünecek; ama özelliklerinden bir şey kaybetmeyecek

Üzerinde kurduğunuz uygulamalar hoş gözüküyor ama ekranın sağ veya sol tarafında sürekli bir şeylerle meşgul olan bu kısım yine sistem kaynağı tüketiyor Ayrıca cicili bicili görüntüler de özellikle yerine göre %10’a kadar işlemci gücü tüketebiliyor Kaldırın gitsin Arada bizim gibi para birimleri arasında çeviri yapmak isterseniz çalıştırabilirsiniz

Zaten düşük olan sabit disk performansını bir de bu uygulamayla kırpmayın deriz Kapatın, rahatlayın Sonra da, isterseniz, sistemdeki geri yükleme noktalarını temizleyin

Bu sebeple sabit diskten mümkün olduğu kadar iyi yararlanmalıyız Sabit diskte, işletim sisteminin bellek gibi kullandığı bir alan bulunur Bu, büyükçe, tek bir dosyadır Bu dosyanın boyutu sürekli değiştiği için üzerinde parçalanmalar görülür Bunu engellemenin yolu, boyutunu sabitlemektir Belleğinizin bir buçuk katı gibi nereden geldiği belli olmayan ama işe yarayan bir kuralı uygulamanızı öneririz 2 GB belleğiniz varsa 3072 MB takas alanı ayırabilirsiniz

Özellikle de yüksek performansın önemli olduğu grafik kartı gibi bileşenlerde sık yapılan güncellemeler (ayda bir bakın deriz) her zaman performans getiriyor diyebiliriz

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com