08-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Televizyonun Faydaları Ve Zararları? Hakkında
Soru: Benim annem hacıdır Namazı kıldıktan sonra hemen televizyonun başına geçiyor, tesbihini dahi televizyonun başında çekiyor Ben bunun günah olduğunu söylüyorum; beni dinlemiyor Televizyon hakkında biraz anlatırsanız inşallah fayda olacak
Cevab: Bismillâhirrahmânirrahîm
Televizyon; iyiye-kötüye, doğruya-yanlışa, hakka-batıla, harama-helâla, faydalıya-zararlıya kullanılabilen bir alettir Camında, ekranında, kablosunda bir kötülük veya bir iyilik bulunmamaktadır Bütün iş, tamamen programlardadır, iyi tarafa da kullanılabilir, kötü tarafa da Çok dikkatli olmak lazım İşte görüyorsunuz
Bugünkü televizyon programlarının içinde afedersiniz her şey var  Gazinoya gitmezsin, gazino senin eve gelir  Şarkıcı dinlemezsin, şarkıcı senin eve gelir  Açık saçık yerlere, plaj vesaireye gitmezsin; o senin yanına gelir  Spor yapacağım diyen çıplak insanlar senin karşına gelir Televizyonun içinde her şey var  Günahtır, ayıptır, insanın feyzini yok eder Baktığından dolayı, o günahların zararı olur Elbette dinimize-dünyamıza faydalı olan, öğretici, eğitici programlardan istifade edebiliriz Çok dikkatli olmak lazım Şunun zararı yok, bunun günahı yok derken, bir bakmışın ki, hepsini seyretmişsin
Bir de üzülerek şu hususa temas etmek istiyorum: Birtakım sözde islamî televizyon kanallarının ne hale düştüğünü görüyoruz Onlar başlangıçta ne güzel şeyler söylemişlerdi Ahlaka, fazilete, edebe, terbiyeye uygun millî ve dinî yayınlar yapacaklardı Bu maksatla ne paralar toplandı; dindar Müslüman kadınların bileziklerini, yüzüklerini mücevherlerini bile aparttılar Sonunda manzara ortada
Mehmet Talu - Milli Gazete
|
|
|