Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
faydaları, hakkında, televizyonun, zararları

Televizyonun Faydaları Ve Zararları? Hakkında

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Televizyonun Faydaları Ve Zararları? Hakkında

Soru: Benim annem hacıdır Namazı kıldıktan sonra hemen televizyonun başına geçiyor, tesbihini dahi televizyonun başında çekiyor Ben bunun günah olduğunu söylüyorum; beni dinlemiyor Televizyon hakkında biraz anlatırsanız inşallah fayda olacak

Cevab: Bismillâhirrahmânirrahîm

Televizyon; iyiye-kötüye, doğruya-yanlışa, hakka-batıla, harama-helâla, faydalıya-zararlıya kullanılabilen bir alettir Camında, ekranında, kablosunda bir kötülük veya bir iyilik bulunmamaktadır Bütün iş, tamamen programlardadır, iyi tarafa da kullanılabilir, kötü tarafa da Çok dikkatli olmak lazım İşte görüyorsunuz

Bugünkü televizyon programlarının içinde afedersiniz her şey var Gazinoya gitmezsin, gazino senin eve gelir Şarkıcı dinlemezsin, şarkıcı senin eve gelir Açık saçık yerlere, plaj vesaireye gitmezsin; o senin yanına gelir Spor yapacağım diyen çıplak insanlar senin karşına gelir Televizyonun içinde her şey var Günahtır, ayıptır, insanın feyzini yok eder Baktığından dolayı, o günahların zararı olur Elbette dinimize-dünyamıza faydalı olan, öğretici, eğitici programlardan istifade edebiliriz Çok dikkatli olmak lazım Şunun zararı yok, bunun günahı yok derken, bir bakmışın ki, hepsini seyretmişsin

Bir de üzülerek şu hususa temas etmek istiyorum: Birtakım sözde islamî televizyon kanallarının ne hale düştüğünü görüyoruz Onlar başlangıçta ne güzel şeyler söylemişlerdi Ahlaka, fazilete, edebe, terbiyeye uygun millî ve dinî yayınlar yapacaklardı Bu maksatla ne paralar toplandı; dindar Müslüman kadınların bileziklerini, yüzüklerini mücevherlerini bile aparttılar Sonunda manzara ortada

Mehmet Talu - Milli Gazete

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com