Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
babası, ebu, hureyre, kedicik, kimdir

Kedicik Babası - Ebu Hureyre Kimdir

Eski 08-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kedicik Babası - Ebu Hureyre Kimdir

bdurrahman b Sahr kimdir - islamd kedi sevgisi - kedicik babası kimdir

GERÇEK ADI, Abdurrahman b Sahr olduğu halde, Peygamber Efendimiz’den (asm) pek çok hadis nakleden, Suffa ashabının göz bebeği bu büyük sahabiyi, Müslümanlar Ebu Hureyre olarak tanırlar Ebu Hureyre, “Kedicik babası” demektir

Abdurrahman b Sahr’a, böyle bir lakap verilmesi ve kedilere baba ilan edilmesi boşuna değildir Bakın bir rivayette, kendisi bu ismin hikâyesini nasıl anlatıyor:

“Bir kedi bulmuştum, onu elbisemin yeninde taşırdım; bundan dolayı Ebû Hureyre lakabı ile çağrılır oldum” Bu kedisever sahabinin adı, ondört asırdır kedilerle birlikte anılıyor

Her ne kadar, İslâm Dini, yeryüzündeki tüm canlıların hayatları konusunda zulme asla yol vermeyecek emir ve yasakları belirtmiş olsa da; (Bu ayrı bir yazı konusudur) kedilere karşı gösterilen bu hususî alâka, Müslümanlar içinde, bu küçük canavarcıklara karşı özel bir yakınlığın oluşmasına sebeb verdi

Öyle ki, eskiler: “Hubbül hurrede min’el iman” (kedi sevmek imandandır) demişler

Hüseyin Emiroğlu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com