![]() |
* Yardım Hadisleri * |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() * Yardım Hadisleri ** YARDIM HADİSLERİ * * Kim, müslüman kardeşinin namusunu ve şahsiyetini korursa, Allah onun yüzünü kıyamet gününde cehennem ateşinden uzak tutar * * Bir kimsenin yanında bir mümin alçaltılıp da, ona yardım etmeye gücü yetiyorken yardım etmezse, Allah onu, kıyamet gününde, tüm yaratıkların huzurunda alçaltır * * Ey Allahın Resûlü! Haksız kayırıcılık nedir? Şöyle buyurdu Zulüm işlemesinde toplumuna yardım etmendir * * İslâm geldikten sonra, eski dönemde, arap kabileleri arasında, başkalarına baskı yapmak amacıyla yapılan dayanışma sözleşmesi yoktur ![]() * Müslüman müslümanın kardeşidir ![]() ![]() * Kim bir müslüman kardeşinin bir sıkıntısını giderirse, Allah da, onun kıyamet sıkıntılarından bir sıkıntısını giderir * * Allah, insanların ihtiyaçlarını gidermek için bir kısım insanlar yaratmıştır ki, insanlar ihtiyaç duyunca onlara koşarlar ![]() Kaynak : * Riyasüz Salihin * İbni Ömer * Taberânî * Câbir * Tirmizî * Sehl * Ahmed * Vâsile * Ebû Dâvud * Cübeyr * Müslim 1:5 - Ancak Sana kulluk eder ve yalnız Senden yardım dileriz ![]() 2:23 - Kulumuza indirdiğimiz Kuran'dan şüphe ediyorsanız, siz de onun benzeri bir süre meydana getirin; eğer doğru sözlü iseniz, Allah'tan başka, güvendiklerinizi de yardıma çağırın ![]() (Bakınız: şahitlik) 2:45 - Sabır ve namazla Allah'a sığınıp yardım isteyin; Rablerine kavuşacak ve Ona döneceklerini umanlar ve huşu duyanlardan başkasına namaz elbette ağır gelir ![]() (Bakınız: Huşu, Namaz, Sabır) 2:46 - Sabır ve namazla Allah'a sığınıp yardım isteyin; Rablerine kavuşacak ve Ona döneceklerini umanlar ve huşu duyanlardan başkasına namaz elbette ağır gelir ![]() (Bakınız: Müminler) 2:48 - Kimsenin kimseden faydalanamayacağı, kimseden bir şefaat kabul edilmeyeceği, kimseden bir fidye alınmayacağı ve yardım görülmeyeceği günden korunun ![]() (Bakınız: Fidye, şefaat) 2:86 - Onlar ahiret karşılığında dünya hayatını satın alan kimselerdir, bu yüzden azapları hafifletilmez, onlar yardım da görmezler ![]() (Bakınız: Ahiret, Dünya) 2:89 - Vaktaki Allah katından onlara, kendilerinde olanı tasdik eden Kitap geldi ki onlar bundan önceleri, inkar edenlere karşı kendilerine yardım gelmesini beklerlerdi, bildikleri gelince onu inkar ettiler ![]() ![]() (Bakınız: Fetih, Kafir, Lanet, Tevrat) 2:107 - Göklerin ve yerin Hükümdarlığının Allah'a ait olduğunu bilmez misin? Allah'tan başka dost ve yardımcınız yoktur ![]() (Bakınız: Gökler, Veli) 2:120 - Kendi dinlerine uymadıkça, yahudi ve hırıstiyanlar senden asla hoşnut olmayacaklardır ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Din, Dost, Heva, Hıristiyanlar, Ilim, Tutku, Yahudi) 2:123 - Kimsenin kimse namına bir şey ödemeyeceği, hiç kimseden fidye alınmayacağı, kimseye şefaatın yarar sağlamayacağı ve onların yardım görmeyeceği günden korunun ![]() (Bakınız: Fidye, şefaat) 2:153 - Ey inananlar! Sabır ve namazla yardım dileyin ![]() ![]() (Bakınız: Namaz, Sabır) 2:214 - Sizden önce gelenlerin durumu sizin başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mı zannettiniz? Peygamber ve onunla beraber müminler: "Allah'ın yardımı ne zaman?" diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı; iyi bilin ki Allah'ın yardımı şüphesiz yakındır ![]() (Bakınız: Müminler, Yoksul) 2:250 - Calut ve ordusuna karşı çıktıklarında, "Rabbimiz! Bize sabır ver, sebatımızı artır, inkar eden millete karşı bize yardım et" dediler ![]() (Bakınız: Adım, Calut, Davud (as), Kafir, Ordu, Sabır, Talut) 2:270 - Sarfettiğiniz harcı ve adadığınız adağı şüphesiz Allah bilir ![]() ![]() (Bakınız: Infak, Nafaka, Zulm) 2:286 - Allah kişiye ancak gücünün yeteceği kadar yükler; kazandığı iyilik lehine, ettiği kötülük de aleyhinedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Affetmek, Bağışlamak (affetmek), Kafir, Mevla) 3:13 - Karşı karşıya gelen iki topluluğun durumlarında sizin için ibret vardır; biri Allah yolunda savaşanlardır, diğeri, inkarcılardır ki, bunlar karşı tarafı gözleriyle kendilerinin iki misli görüyorlardı ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Basiret, Bedir, Kafir) 3:22 - Onlar, dünya ve ahirette işleri boşa çıkacak olanlardır ![]() ![]() (Bakınız: Ahiret, Boşa çıkmak, Dünya) 3:52 - İsa onların inkarlarını hissedince: "Allah uğrunda yardımcılarım kimlerdir?" dedi ![]() ![]() (Bakınız: Havari, Isa (as), şahitlik) 3:55 - Allah demişti ki: "Ey İsa! Ben seni eceline yetireceğim, seni kendime yükselteceğim, inkar edenlerden seni tertemiz ayıracağım; sana uyanları, kıyamet gününe kadar, inkar edenlerin üstünde tutacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Anlaşmazlık, Hıristiyanlar, Isa (as), Kıyamet) 3:56 - Allah demişti ki: "Ey İsa! Ben seni eceline yetireceğim, seni kendime yükselteceğim, inkar edenlerden seni tertemiz ayıracağım; sana uyanları, kıyamet gününe kadar, inkar edenlerin üstünde tutacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Ahiret, Dünya) 3:81 - Allah peygamberlerden ahid almıştı: "And olsun ki size kitap, hikmet verdim; sizde olanı tasdik eden bir peygamber gelecek, ona mutlaka inanacaksınız ve ona mutlaka yardım edeceksiniz, inkar edip bu ahdi kabul ettiniz mı?" demişti ![]() ![]() (Bakınız: Ahid-anlaşma, Hikmet, şahitlik) 3:91 - Doğrusu inkar edip, inkarcı olarak ölenlerin hiçbirinden, yeryüzünü dolduracak kadar altını fidye vermiş olsa bile, bu kabul edilmeyecektir ![]() ![]() (Bakınız: Altın, Fidye, Kafir, Yeryüzü) 3:111 - Onlar incitmekten başka size bir zarar veremezler ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Savaş) 3:123 - And olsun ki, siz düşkün bir durumda iken, Bedir'de, Allah size yardım etmişti; Allah'tan sakının ki şükredebilesiniz ![]() (Bakınız: Bedir, şükür, Zafer) 3:124 - İnananlara: "Rabbinizin size gönderilmiş üç bin melekle yardım etmesi size yetmeyecek mı?" diyordun ![]() ![]() (Bakınız: Bedir, Melekler) 3:125 - İnananlara: "Rabbinizin size gönderilmiş üç bin melekle yardım etmesi size yetmeyecek mı?" diyordun ![]() ![]() (Bakınız: Bedir, Melekler, Sabır) 3:126 - Allah bunu, ancak size müjde olsun ve böylece kalpleriniz yatışsın diye yapmıştır ![]() ![]() (Bakınız: Bedir, Hikmet, Kalp, Zafer) 3:127 - Allah bunu, ancak size müjde olsun ve böylece kalpleriniz yatışsın diye yapmıştır ![]() ![]() (Bakınız: Bedir, Tepe) 3:147 - Dedikleri ancak şu idi: "Rabbimiz! Günahlarımızı, işimizdeki aşırılıklarımızı bize bağışla, sebatımızı arttır, inkarcı topluluğa karşı bize yardım et" ![]() (Bakınız: Aşırılık, Bağışlamak (affetmek), Kafir) 3:150 - Halbuki Mevlanız Allah'tır ![]() ![]() (Bakınız: Mevla) 3:160 - Allah size yardım ederse, sizi yenecek yoktur; eğer sizi yardımsız bırakıverirse, O'ndan başka size yardım edecek kimdir? İnananlar yalnız Allah'a güvensinler ![]() (Bakınız: Tevekkül, Yenilgi) 3:192 - "Rabbimiz! Sen ateşe kimi sokarsan, onu şüphesiz rezil etmiş olursun, zulmedenlerin hiç yardımcıları yoktur" ![]() (Bakınız: Ateş, Zulm) 4:45 - Allah, düşmanlarınızı çok iyi bilir ![]() ![]() (Bakınız: Dost, Düşman, Veli) 4:52 - İşte, Allah'ın lanetledikleri onlardır ![]() ![]() (Bakınız: Lanet) 4:75 - Size ne oluyor da: "Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, katından bize bir sahip çıkan gönder katından bize bir yardımcı lütfet" diyen zavallı çocuklar, erkekler ve kadınlar uğrunda ve Allah yolunda savaşmıyorsunuz? (Bakınız: Cihad, çocuk, Kadınlar, Savaş, ülke, Veli, Zalim) 4:89 - Onlar kendileri inkar ettikleri gibi, keşke siz de inkar etseniz de eşit olsanız isterler ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Cihad, Hicret, Münafıklar, öldürmek, Veli) 4:123 - Bu, sizin kuruntularınıza ve Kitap ehlinin kuruntularına göre değildir ![]() ![]() (Bakınız: Ceza, Veli) 4:145 - Doğrusu münafıklar cehennemin en alt tabakasındadırlar ![]() ![]() (Bakınız: Ateş, Din, Münafıklar) 4:173 - İnananlara ve yararlı iş işleyenlere, ecirlerini ödeyecek, onlara olan bol nimetini daha da artıracaktır ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Amel, Büyüklük Taslamak, Dost, Ecir) 5:2 - Ey İnananlar! Allah'ın nişanelerine, hürmet edilen aya, (Kabe'ye) hediye olan kurbanlığa, gerdanlıklar takılan hayvanlara, Rab'larından bol nimet ve rıza talep ederek Beyti Haram'a gelenlere sakın hürmetsizlik etmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Alıkoymak, Allah`ın Rızası, Av, Beyt, Günah, Hacc, Haram Aylar, Hayvanlar, Ihram, Iyilik, Kötülük, Kurban, Mescid-i Haram, Saygı, şiar, Takva) 5:12 - And olsun ki, Allah, İsrailoğullarından söz almıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Ahid-anlaşma, Borç, Güvenilirlik, ırmak, Israiloğulları, Namaz, Zekat) 5:72 - And olsun ki, "Allah ancak Meryem oğlu Mesih'tir" diyenler kafir oldular ![]() ![]() (Bakınız: Ateş, Hıristiyanlar, Isa (as), Israiloğulları, Meryem, Mesih, Oğul, Ortak Koşmak, Zulm) 6:34 - Senden önce nice peygamberler yalanlandı ve kendilerine yardımımız gelene kadar yalanlanmalarına ve sıkıştırılmaya katlandılar ![]() ![]() (Bakınız: Peygamberler, Sabır) 6:70 - Dinlerini oyun ve eğlenceye alanları, dünya hayatının aldattığı kimseleri bırak ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Din, Dünya, Eğlence, Fidye, Gurur-aldanma, Nefis, şefaat, Veli) 7:128 - Musa milletine: "Allah'tan yardım dileyin ve sabredin; yeryüzü şüphesiz Allah'ındır, kullarından dilediğini ona mirasçı kılar; sonuç Allah'a karşı gelmekten sakınanlarındır" dedi ![]() (Bakınız: Arz, Firavun, Hz Musa (as), Muttaki, Sabır) 7:156 - "Bu dünyada ve ahirette bizim için güzel olanı yaz; biz Sana yöneldik" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Ahiret, Dünya, Hz Musa (as), Iyilik, Zekat) 7:157 - "Bu dünyada ve ahirette bizim için güzel olanı yaz; biz Sana yöneldik" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Hz Musa (as), Incil, Itaat Isyan Ve ![]() ![]() ![]() 7:192 - Oysa putlar ne onlara yardım edebilir ve ne de kendilerine bir yardımları olur ![]() (Bakınız: Nefis, şirk) 7:197 - "O'nu bırakıp da taptıklarınız, kendilerine yardım edemezler ki size yardım etsinler ![]() 8:9 - Rabbinizin yardımına sığınıyordunuz ![]() ![]() (Bakınız: Bedir, Melekler) 8:10 - Allah bunu ancak bir müjde olması ve kalplerinizin yatışması için yapmıştı ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Bedir, Hikmet, Kalp) 8:26 - Yeryüzünde az sayıda olduğunuz ve zayıf sayıldıgınız için insanların sizi esir olarak alıp götürmesinden korktuğunuz zamanları, hatırlayın ![]() ![]() (Bakınız: Rızık, şükür, Yeryüzü) 8:40 - Eğer yüz çevirirlerse Allah'ın sizin dostunuz olduğunu bilin; O ne güzel dost, ne güzel yardımcıdır! ![]() (Bakınız: Mevla) 8:48 - Şeytan onlara işlediklerini güzel gösterdi ve "Bugün insanlardan sizi yenecek kimse yoktur; doğrusu ben de size yardımcıyım" dedi ![]() ![]() (Bakınız: Amel, Bozguna Uğratmak, çekici, şeytan, Topuk) 8:62 - Seni aldatmak isterlerse, bil ki şüphesiz Allah sana kafidir ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Aldatmak-aldatılmak, Müminler) 8:63 - Seni aldatmak isterlerse, bil ki şüphesiz Allah sana kafidir ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Hikmet, Kalp, Yeryüzü) 8:64 - Allah'ın yardımı sana ve sana uyan müminlere yeter ![]() (Bakınız: Müminler) 8:72 - Doğrusu inanıp hicret edenler, Allah yolunda mallarıyla canlarıyla cihat edenler ve muhacirleri barındırıp onlara yardım edenler, işte bunlar birbirinin dostudurlur ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Ahid-anlaşma, Antlaşma, Din, Hicret, Mallar, Velayet, Veli) 8:74 - İnanıp hicret eden, Allah yolunda savaşanlar ve muhacirleri barındırıp onlara yardım edenler, işte onlar gerçekten inanmış olanlardır ![]() ![]() (Bakınız: Bağışlamak (affetmek), Hicret, Müminler, Rızık) 9:4 - Yalnız, antlaşma hükümlerinde size karşı bir eksiklik yapmayan ve aleyhinizde kimseye yardım etmeyen müşriklerle yaptığınız antlaşmaya sonuna kadar riayet edin ![]() ![]() (Bakınız: Antlaşma, Imza, Müşrik, Muttaki) 9:25 - And olsun ki Allah size birçok yerlerde, ve çokluğunuzun sizi böbürlendirdiği fakat bir faydası da olmadığı, yeryüzünün geniş olmasına rağmen size dar gelip de bozularak arkanıza döndüğünüz Huneyn gününde yardım etmişti ![]() (Bakınız: Böbürlenmek, Büyüklük Taslamak, Cihad, Huneyn Günü) 9:40 - Ona (Muhammed'e) yardım etmezseniz, bilin ki, inkar edenler onu Mekke'den çıkardıklarında mağarada bulunan iki kişiden biri olarak Allah ona yardım etmişti ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Alçaltmak, Arkadaş, Güvenlik, Hikmet, Kafir, Mağara, Mekke, Ordu, Savaştan Kaçanl ![]() ![]() ![]() 9:74 - And olsun ki, müslüman olduktan sonra inkar edip küfür sözünü söylemişler iken, söylemedik diye Allah'a yemin ettiler, başaramayacakları bir şeye giriştiler; Allah ve peygamberi bol nimetinden onları zenginleştirdi ve öc almaya kalktılar ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Ahiret, Dünya, Fazl-ihsan, Intikam, Islam, Münafıklar, Tevbe, Yeryüzü, Zenginlik-zenginler) 9:116 - Göklerin ve yerin hükümranlığı elbette Allah'ındır; dirilten ve öldüren O'dur ![]() ![]() (Bakınız: Gökler, öldürmek, Veli) 11:113 - Haksızlık yapanlara yönelmeyin, yoksa ateş size de dokunur ![]() ![]() (Bakınız: Ateş, Veli, Zulm) 12:18 - Üzerine başka bir kan bulaşmış olarak Yusuf'un gömleğini de getirmişlerdi ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Gömlek, Sabır, Yusuf (as)) 12:110 - Öyle ki, peygamberler ümitsizliğe düşüp, yalanlandıklarını sandıkları bir sırada onlara yardımımız gelmiştir ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Peygamberler, Suç-suçlu) 14:15 - Peygamberler yardım istediler ve her inatçı zorba hüsrana uğradı ![]() (Bakınız: Bozguna Uğratmak, Fetih, Inat, Zorba) 16:37 - Onların doğru yolda olmalarına ne kadar özensen, yine de Allah, saptırdığını doğru yola iletmez ![]() ![]() (Bakınız: Tutku) 16:127 - Sabret, senin sabrın ancak Allah'ın yardımıyladır; onlara üzülme, kurdukları düzenlerden de endişe etme ![]() (Bakınız: Hile, Sabır) 17:6 - "Bunun ardından sizi onlara galip getireceğiz; mallar ve oğullarla size yardım edecek ve sizin sayınızı artıracağız ![]() (Bakınız: çocuk, Mallar) 17:33 - Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere kıymayın ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Adam öldürmek, ölçü, öldürmek, Veli) 17:69 - Yoksa sizi tekrar denize döndürüp, üzerinize ortalığı yıkan bir fırtına gönderip, inkarlarınızdan ötürü sizi suda boğmasından güvende mısınız? O zaman bize soru soracak bir yardımcı da bulamazsınız ![]() (Bakınız: Nankörlük, öç Almak) 17:75 - O takdirde sana, hayatın da ölümün de, kat kat azabını tattırırdık ![]() ![]() (Bakınız: ölü, ölüm) 17:88 - De ki: "İnsanlar ve cinler, birbirine yardımcı olarak bu Kuran'ın bir benzerini ortaya koymak için bir araya gelseler, and olsun ki, yine de benzerini ortaya koyamazlar ![]() (Bakınız: Cinler, Kur`an) *sisi* 29 ![]() ![]() 1:5 - Ancak Sana kulluk eder ve yalnız Senden yardım dileriz ![]() 2:23 - Kulumuza indirdiğimiz Kuran'dan şüphe ediyorsanız, siz de onun benzeri bir süre meydana getirin; eğer doğru sözlü iseniz, Allah'tan başka, güvendiklerinizi de yardıma çağırın ![]() (Bakınız: şahitlik) 2:45 - Sabır ve namazla Allah'a sığınıp yardım isteyin; Rablerine kavuşacak ve Ona döneceklerini umanlar ve huşu duyanlardan başkasına namaz elbette ağır gelir ![]() (Bakınız: Huşu, Namaz, Sabır) 2:46 - Sabır ve namazla Allah'a sığınıp yardım isteyin; Rablerine kavuşacak ve Ona döneceklerini umanlar ve huşu duyanlardan başkasına namaz elbette ağır gelir ![]() (Bakınız: Müminler) 2:48 - Kimsenin kimseden faydalanamayacağı, kimseden bir şefaat kabul edilmeyeceği, kimseden bir fidye alınmayacağı ve yardım görülmeyeceği günden korunun ![]() (Bakınız: Fidye, şefaat) 2:86 - Onlar ahiret karşılığında dünya hayatını satın alan kimselerdir, bu yüzden azapları hafifletilmez, onlar yardım da görmezler ![]() (Bakınız: Ahiret, Dünya) 2:89 - Vaktaki Allah katından onlara, kendilerinde olanı tasdik eden Kitap geldi ki onlar bundan önceleri, inkar edenlere karşı kendilerine yardım gelmesini beklerlerdi, bildikleri gelince onu inkar ettiler ![]() ![]() (Bakınız: Fetih, Kafir, Lanet, Tevrat) 2:107 - Göklerin ve yerin Hükümdarlığının Allah'a ait olduğunu bilmez misin? Allah'tan başka dost ve yardımcınız yoktur ![]() (Bakınız: Gökler, Veli) 2:120 - Kendi dinlerine uymadıkça, yahudi ve hırıstiyanlar senden asla hoşnut olmayacaklardır ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Din, Dost, Heva, Hıristiyanlar, Ilim, Tutku, Yahudi) 2:123 - Kimsenin kimse namına bir şey ödemeyeceği, hiç kimseden fidye alınmayacağı, kimseye şefaatın yarar sağlamayacağı ve onların yardım görmeyeceği günden korunun ![]() (Bakınız: Fidye, şefaat) 2:153 - Ey inananlar! Sabır ve namazla yardım dileyin ![]() ![]() (Bakınız: Namaz, Sabır) 2:214 - Sizden önce gelenlerin durumu sizin başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mı zannettiniz? Peygamber ve onunla beraber müminler: "Allah'ın yardımı ne zaman?" diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı; iyi bilin ki Allah'ın yardımı şüphesiz yakındır ![]() (Bakınız: Müminler, Yoksul) 2:250 - Calut ve ordusuna karşı çıktıklarında, "Rabbimiz! Bize sabır ver, sebatımızı artır, inkar eden millete karşı bize yardım et" dediler ![]() (Bakınız: Adım, Calut, Davud (as), Kafir, Ordu, Sabır, Talut) 2:270 - Sarfettiğiniz harcı ve adadığınız adağı şüphesiz Allah bilir ![]() ![]() (Bakınız: Infak, Nafaka, Zulm) 2:286 - Allah kişiye ancak gücünün yeteceği kadar yükler; kazandığı iyilik lehine, ettiği kötülük de aleyhinedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Affetmek, Bağışlamak (affetmek), Kafir, Mevla) 3:13 - Karşı karşıya gelen iki topluluğun durumlarında sizin için ibret vardır; biri Allah yolunda savaşanlardır, diğeri, inkarcılardır ki, bunlar karşı tarafı gözleriyle kendilerinin iki misli görüyorlardı ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Basiret, Bedir, Kafir) 3:22 - Onlar, dünya ve ahirette işleri boşa çıkacak olanlardır ![]() ![]() (Bakınız: Ahiret, Boşa çıkmak, Dünya) 3:52 - İsa onların inkarlarını hissedince: "Allah uğrunda yardımcılarım kimlerdir?" dedi ![]() ![]() (Bakınız: Havari, Isa (as), şahitlik) 3:55 - Allah demişti ki: "Ey İsa! Ben seni eceline yetireceğim, seni kendime yükselteceğim, inkar edenlerden seni tertemiz ayıracağım; sana uyanları, kıyamet gününe kadar, inkar edenlerin üstünde tutacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Anlaşmazlık, Hıristiyanlar, Isa (as), Kıyamet) 3:56 - Allah demişti ki: "Ey İsa! Ben seni eceline yetireceğim, seni kendime yükselteceğim, inkar edenlerden seni tertemiz ayıracağım; sana uyanları, kıyamet gününe kadar, inkar edenlerin üstünde tutacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Ahiret, Dünya) 3:81 - Allah peygamberlerden ahid almıştı: "And olsun ki size kitap, hikmet verdim; sizde olanı tasdik eden bir peygamber gelecek, ona mutlaka inanacaksınız ve ona mutlaka yardım edeceksiniz, inkar edip bu ahdi kabul ettiniz mı?" demişti ![]() ![]() (Bakınız: Ahid-anlaşma, Hikmet, şahitlik) 3:91 - Doğrusu inkar edip, inkarcı olarak ölenlerin hiçbirinden, yeryüzünü dolduracak kadar altını fidye vermiş olsa bile, bu kabul edilmeyecektir ![]() ![]() (Bakınız: Altın, Fidye, Kafir, Yeryüzü) 3:111 - Onlar incitmekten başka size bir zarar veremezler ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Savaş) 3:123 - And olsun ki, siz düşkün bir durumda iken, Bedir'de, Allah size yardım etmişti; Allah'tan sakının ki şükredebilesiniz ![]() (Bakınız: Bedir, şükür, Zafer) 3:124 - İnananlara: "Rabbinizin size gönderilmiş üç bin melekle yardım etmesi size yetmeyecek mı?" diyordun ![]() ![]() (Bakınız: Bedir, Melekler) 3:125 - İnananlara: "Rabbinizin size gönderilmiş üç bin melekle yardım etmesi size yetmeyecek mı?" diyordun ![]() ![]() (Bakınız: Bedir, Melekler, Sabır) 3:126 - Allah bunu, ancak size müjde olsun ve böylece kalpleriniz yatışsın diye yapmıştır ![]() ![]() (Bakınız: Bedir, Hikmet, Kalp, Zafer) 3:127 - Allah bunu, ancak size müjde olsun ve böylece kalpleriniz yatışsın diye yapmıştır ![]() ![]() (Bakınız: Bedir, Tepe) 3:147 - Dedikleri ancak şu idi: "Rabbimiz! Günahlarımızı, işimizdeki aşırılıklarımızı bize bağışla, sebatımızı arttır, inkarcı topluluğa karşı bize yardım et" ![]() (Bakınız: Aşırılık, Bağışlamak (affetmek), Kafir) 3:150 - Halbuki Mevlanız Allah'tır ![]() ![]() (Bakınız: Mevla) 3:160 - Allah size yardım ederse, sizi yenecek yoktur; eğer sizi yardımsız bırakıverirse, O'ndan başka size yardım edecek kimdir? İnananlar yalnız Allah'a güvensinler ![]() (Bakınız: Tevekkül, Yenilgi) 3:192 - "Rabbimiz! Sen ateşe kimi sokarsan, onu şüphesiz rezil etmiş olursun, zulmedenlerin hiç yardımcıları yoktur" ![]() (Bakınız: Ateş, Zulm) 4:45 - Allah, düşmanlarınızı çok iyi bilir ![]() ![]() (Bakınız: Dost, Düşman, Veli) 4:52 - İşte, Allah'ın lanetledikleri onlardır ![]() ![]() (Bakınız: Lanet) 4:75 - Size ne oluyor da: "Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, katından bize bir sahip çıkan gönder katından bize bir yardımcı lütfet" diyen zavallı çocuklar, erkekler ve kadınlar uğrunda ve Allah yolunda savaşmıyorsunuz? (Bakınız: Cihad, çocuk, Kadınlar, Savaş, ülke, Veli, Zalim) 4:89 - Onlar kendileri inkar ettikleri gibi, keşke siz de inkar etseniz de eşit olsanız isterler ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Cihad, Hicret, Münafıklar, öldürmek, Veli) 4:123 - Bu, sizin kuruntularınıza ve Kitap ehlinin kuruntularına göre değildir ![]() ![]() (Bakınız: Ceza, Veli) 4:145 - Doğrusu münafıklar cehennemin en alt tabakasındadırlar ![]() ![]() (Bakınız: Ateş, Din, Münafıklar) 4:173 - İnananlara ve yararlı iş işleyenlere, ecirlerini ödeyecek, onlara olan bol nimetini daha da artıracaktır ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Amel, Büyüklük Taslamak, Dost, Ecir) 5:2 - Ey İnananlar! Allah'ın nişanelerine, hürmet edilen aya, (Kabe'ye) hediye olan kurbanlığa, gerdanlıklar takılan hayvanlara, Rab'larından bol nimet ve rıza talep ederek Beyti Haram'a gelenlere sakın hürmetsizlik etmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Alıkoymak, Allah`ın Rızası, Av, Beyt, Günah, Hacc, Haram Aylar, Hayvanlar, Ihram, Iyilik, Kötülük, Kurban, Mescid-i Haram, Saygı, şiar, Takva) 5:12 - And olsun ki, Allah, İsrailoğullarından söz almıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Ahid-anlaşma, Borç, Güvenilirlik, ırmak, Israiloğulları, Namaz, Zekat) 5:72 - And olsun ki, "Allah ancak Meryem oğlu Mesih'tir" diyenler kafir oldular ![]() ![]() (Bakınız: Ateş, Hıristiyanlar, Isa (as), Israiloğulları, Meryem, Mesih, Oğul, Ortak Koşmak, Zulm) 6:34 - Senden önce nice peygamberler yalanlandı ve kendilerine yardımımız gelene kadar yalanlanmalarına ve sıkıştırılmaya katlandılar ![]() ![]() (Bakınız: Peygamberler, Sabır) 6:70 - Dinlerini oyun ve eğlenceye alanları, dünya hayatının aldattığı kimseleri bırak ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Din, Dünya, Eğlence, Fidye, Gurur-aldanma, Nefis, şefaat, Veli) 7:128 - Musa milletine: "Allah'tan yardım dileyin ve sabredin; yeryüzü şüphesiz Allah'ındır, kullarından dilediğini ona mirasçı kılar; sonuç Allah'a karşı gelmekten sakınanlarındır" dedi ![]() (Bakınız: Arz, Firavun, Hz Musa (as), Muttaki, Sabır) 7:156 - "Bu dünyada ve ahirette bizim için güzel olanı yaz; biz Sana yöneldik" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Ahiret, Dünya, Hz Musa (as), Iyilik, Zekat) 7:157 - "Bu dünyada ve ahirette bizim için güzel olanı yaz; biz Sana yöneldik" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Hz Musa (as), Incil, Itaat Isyan Ve ![]() ![]() ![]() 7:192 - Oysa putlar ne onlara yardım edebilir ve ne de kendilerine bir yardımları olur ![]() (Bakınız: Nefis, şirk) 7:197 - "O'nu bırakıp da taptıklarınız, kendilerine yardım edemezler ki size yardım etsinler ![]() 8:9 - Rabbinizin yardımına sığınıyordunuz ![]() ![]() (Bakınız: Bedir, Melekler) 8:10 - Allah bunu ancak bir müjde olması ve kalplerinizin yatışması için yapmıştı ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Bedir, Hikmet, Kalp) 8:26 - Yeryüzünde az sayıda olduğunuz ve zayıf sayıldıgınız için insanların sizi esir olarak alıp götürmesinden korktuğunuz zamanları, hatırlayın ![]() ![]() (Bakınız: Rızık, şükür, Yeryüzü) 8:40 - Eğer yüz çevirirlerse Allah'ın sizin dostunuz olduğunu bilin; O ne güzel dost, ne güzel yardımcıdır! ![]() (Bakınız: Mevla) 8:48 - Şeytan onlara işlediklerini güzel gösterdi ve "Bugün insanlardan sizi yenecek kimse yoktur; doğrusu ben de size yardımcıyım" dedi ![]() ![]() (Bakınız: Amel, Bozguna Uğratmak, çekici, şeytan, Topuk) 8:62 - Seni aldatmak isterlerse, bil ki şüphesiz Allah sana kafidir ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Aldatmak-aldatılmak, Müminler) 8:63 - Seni aldatmak isterlerse, bil ki şüphesiz Allah sana kafidir ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Hikmet, Kalp, Yeryüzü) 8:64 - Allah'ın yardımı sana ve sana uyan müminlere yeter ![]() (Bakınız: Müminler) 8:72 - Doğrusu inanıp hicret edenler, Allah yolunda mallarıyla canlarıyla cihat edenler ve muhacirleri barındırıp onlara yardım edenler, işte bunlar birbirinin dostudurlur ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Ahid-anlaşma, Antlaşma, Din, Hicret, Mallar, Velayet, Veli) 8:74 - İnanıp hicret eden, Allah yolunda savaşanlar ve muhacirleri barındırıp onlara yardım edenler, işte onlar gerçekten inanmış olanlardır ![]() ![]() (Bakınız: Bağışlamak (affetmek), Hicret, Müminler, Rızık) 9:4 - Yalnız, antlaşma hükümlerinde size karşı bir eksiklik yapmayan ve aleyhinizde kimseye yardım etmeyen müşriklerle yaptığınız antlaşmaya sonuna kadar riayet edin ![]() ![]() (Bakınız: Antlaşma, Imza, Müşrik, Muttaki) 9:25 - And olsun ki Allah size birçok yerlerde, ve çokluğunuzun sizi böbürlendirdiği fakat bir faydası da olmadığı, yeryüzünün geniş olmasına rağmen size dar gelip de bozularak arkanıza döndüğünüz Huneyn gününde yardım etmişti ![]() (Bakınız: Böbürlenmek, Büyüklük Taslamak, Cihad, Huneyn Günü) 9:40 - Ona (Muhammed'e) yardım etmezseniz, bilin ki, inkar edenler onu Mekke'den çıkardıklarında mağarada bulunan iki kişiden biri olarak Allah ona yardım etmişti ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Alçaltmak, Arkadaş, Güvenlik, Hikmet, Kafir, Mağara, Mekke, Ordu, Savaştan Kaçanl ![]() ![]() ![]() 9:74 - And olsun ki, müslüman olduktan sonra inkar edip küfür sözünü söylemişler iken, söylemedik diye Allah'a yemin ettiler, başaramayacakları bir şeye giriştiler; Allah ve peygamberi bol nimetinden onları zenginleştirdi ve öc almaya kalktılar ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Ahiret, Dünya, Fazl-ihsan, Intikam, Islam, Münafıklar, Tevbe, Yeryüzü, Zenginlik-zenginler) 9:116 - Göklerin ve yerin hükümranlığı elbette Allah'ındır; dirilten ve öldüren O'dur ![]() ![]() (Bakınız: Gökler, öldürmek, Veli) 11:113 - Haksızlık yapanlara yönelmeyin, yoksa ateş size de dokunur ![]() ![]() (Bakınız: Ateş, Veli, Zulm) 12:18 - Üzerine başka bir kan bulaşmış olarak Yusuf'un gömleğini de getirmişlerdi ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Gömlek, Sabır, Yusuf (as)) 12:110 - Öyle ki, peygamberler ümitsizliğe düşüp, yalanlandıklarını sandıkları bir sırada onlara yardımımız gelmiştir ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Peygamberler, Suç-suçlu) 14:15 - Peygamberler yardım istediler ve her inatçı zorba hüsrana uğradı ![]() (Bakınız: Bozguna Uğratmak, Fetih, Inat, Zorba) 16:37 - Onların doğru yolda olmalarına ne kadar özensen, yine de Allah, saptırdığını doğru yola iletmez ![]() ![]() (Bakınız: Tutku) 16:127 - Sabret, senin sabrın ancak Allah'ın yardımıyladır; onlara üzülme, kurdukları düzenlerden de endişe etme ![]() (Bakınız: Hile, Sabır) 17:6 - "Bunun ardından sizi onlara galip getireceğiz; mallar ve oğullarla size yardım edecek ve sizin sayınızı artıracağız ![]() (Bakınız: çocuk, Mallar) 17:33 - Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere kıymayın ![]() ![]() ![]() ![]() (Bakınız: Adam öldürmek, ölçü, öldürmek, Veli) 17:69 - Yoksa sizi tekrar denize döndürüp, üzerinize ortalığı yıkan bir fırtına gönderip, inkarlarınızdan ötürü sizi suda boğmasından güvende mısınız? O zaman bize soru soracak bir yardımcı da bulamazsınız ![]() (Bakınız: Nankörlük, öç Almak) 17:75 - O takdirde sana, hayatın da ölümün de, kat kat azabını tattırırdık ![]() ![]() (Bakınız: ölü, ölüm) 17:88 - De ki: "İnsanlar ve cinler, birbirine yardımcı olarak bu Kuran'ın bir benzerini ortaya koymak için bir araya gelseler, and olsun ki, yine de benzerini ortaya koyamazlar ![]() (Bakınız: Cinler, Kur`an) |
![]() |
![]() |
|