![]() |
Salavat Hakkında Hadisi Şerif! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salavat Hakkında Hadisi Şerif!Salavat Hakkında Hadisi şerif! Bana salavat getiren hiçbir Müslüman yoktur ki salavat getirdiği müddetçe melekler de ona dua ve istiğfar etmesin ![]() Artık kul ister az salavat getirsin ister çok (İbni Mace İkameti's Salat 25) Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla Şüphesiz Allah ve melekleri Peygambere salat ederler ![]() Ey iman edenler siz de ona salat edin ve tam bir teslimiyetle ona selam verin ![]() (AHZAB SURESİ / 56) 1- İbn Mes’ud (r ![]() “Allah Teâlâ gecenin ortasında kimseye duyurmadan kalkan güzelce abdest alan sonra da Allah’a hamdedip Peygamer’e salavat getiren ardından da Kur’an-ı Kerimi açıp okuyan kimseye (tebessüm buyurup Zât’ına ait şekliyle) güler ![]() 2-Abdurrahman b ![]() ![]() Bir gün Allah Resûlü (sas) yanımıza geldi ![]() ![]() “Ümmetimden birini Sırat üzerinde gördüm; bazen yorgun argın yürümeye çalışıyor bazen de emekliyor ![]() ![]() 3-Abdullah b ![]() “Bütün dualar başında Allah’a hamd ve Peygamber’e salavat olmadıkça perdelidir ![]() ![]() 4-Enes b ![]() “Bana bir defa salavat getiren kimseye Allah on defa salat eder ![]() ![]() 10 SALAVAT GETİREN! Aleyhüsselatü Vesselam Efendimiz buyurdular ki: "Bir gün bana Cenab-ı Hakk'ın dört büyük meleği geldi ![]() ![]() Cebrail Aleyhisselam bana dedi ki: "Ya Resulullah ! Senin ümmetinden bir kimse size günde on defa selavat ederse yarın kıyamet gününde ben onun elinden tutar sıratı kuşlar gibi geçiririm ![]() Mikail aleyhisselam'da dedi ki: "Ben o kula senin kevser havuzundan kana kana içiririm ![]() İsrafil aleyhisselam dedi ki: "Ya Resullullah o kulun affı için başımı secdeye koyarım Allahu Teala onu affetmedikce başımı secdeden kaldırmam ![]() Azrail aleyhisselam da: "Ya Nebiyallah sana günde on dafa selavat edenin ruhunu Peygamberler gibi kabzederim ![]() Bunun üzerine Nebiler Nebisi Efendimiz : "Bu ne büyük Lütuf Ya Rabbi Bu ne büyük ihsan Allah'ım buyurdu" O'na nasıl dua edeceğiz? Abdullah b ![]() Bir kere Kaab b ![]() "Ey İbn Ebu Leyla! Peygamber'den işittiğim bir selat-u selamı sana hediye edeyim mi?" (Bir gün) Allah Resulü (a ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine Ey Allah'ın Resulü! Sana nasıl selam vereceğimizi öğrendik ![]() ![]() O bize şöyle deyiniz buyurdu: "Allahümme salli ala Muhammedin ve ala ali Muhammed ![]() Kema sallayte ala ali İbrahim ![]() ![]() Allahümme barik ala Muhammedin ve ala ali Muhammed ![]() Kema barekte ala ali İbrahim ![]() ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
|