|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alâkalı, bidat, hadisler, konularıyla, necat, sünnet, örnek |
![]() |
Sünnet, Bidat, Örnek, Necat Konularıyla Alakalı Hadisler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sünnet, Bidat, Örnek, Necat Konularıyla Alakalı HadislerSünnet Konularıyla İlgili Hadisler - Bidat Konularıyla İlgili Hadisler - Örnek Konularıyla İlgili Hadisler - Necat Konularıyla İlgili Hadisler -Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: “Sizin örnek alacak peygamberiniz yok mu? Allah sûresinde “And olsun ki sizin için Allah Resûlünde bir örnek vardır!” buyurmuştur ![]() Ebû Mesûd radıyallahu anh ![]() ![]() -Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: “Size iki şey bıraktım onlara sımsıkı sarıldığınız sürece asla sapıtmazsınız: Allahın “Kitâb”ı ve Allah Resûlünün “Sünnet”i ![]() Mâlik radıyallahu anh ![]() ![]() -Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: “Kim benden sonra öldürülen sünnetimi diriltirse beni sevmiş olur ![]() ![]() Ali radıyallahu anh ![]() ![]() -Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: “Ümmetimin bozulması zamanında kim sünnetime sımsıkı sarılırsa şehîd sevabı alır ![]() Ebû Hureyre radıyallahu anh ![]() ![]() -Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: “Size öyle bir zaman gelecektir ki o zamanda şu üçten daha değerli bir şey olmayacaktır: Helâl para candan arkadaşlık yapılacak bir kardeş uygulanacak bir sünnet ![]() Huzeyfe radıyallahu anh ![]() ![]() -Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: “Allaha yemin ederim ki sizi gecesi gündüzü eşit olan apaydınlık bir yol üzerinde bıraktım ![]() Ebû Derda radıyallahu anh ![]() ![]() -Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: “Allahın bana hidâyet ve ilim vererek göndermesi şuna benzer: Bir yağmur ki yere yağmıştır yerin bir kısmı verimli toprak olduğu için o yağmur suyunu kabul edip emmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Allahın dinini anlayan ve onu uygulayan ve uygulamaları için benim gönderildiğim ilmimi yayan kimse ile büyüklenip Allahın benimle gönderdiği hidâyeti bir türlü kabullenmeyen kimseler de tıpkı böyledir ![]() Ebû Mûsa radıyallahu anh ![]() ![]() -Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: “Ben ve Allahın benimle gönderdiği toplumuna varıp da şunu söyleyen adama benzeriz: “Düşmanı gözlerimle gördüm apaçık sizi uyarıyorum ![]() Bir kısmı onu dinleyip yavaş yavaş orayı terk ederek kurtulurlar diğer bir kısmı da ona kulak asmayıp düşmana yem olurlar ![]() işte bana itaat edip Allah tarafından getirdiklerime uyup uygulayanlar ile bana isyan edip Allah tarafından getirdiklerimi yalanlayanların hâli de böyledir ![]() Ebû Mûsa radıyallahu anh ![]() ![]() -Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: “Ben ve insanlar şuna benzeriz: Bir adam vardır ateş yakar iyice parlayınca kelebekler ve öbür yaratıklar gelip o ateşe düşerler ![]() ![]() ![]() Ebû Hureyre radıyallahu anh ![]() ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
|