Tepebaşı Köyü Elbistan Kahramanmaraş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tepebaşı Köyü Elbistan KahramanmaraşTepebaşı Köyü Elbistan Bilgileri - Tepebaşı Köyü Hakkında - Tepebaşı Köyü Tanıtımı -Tepebaşı Köyü Resimleri İlçe: ELBİSTAN - İl: KAHRAMANMARAŞ Köy Muhtarı: Hüseyin GÜNDAĞ Muhtarlık Erişim Bilgileri Cep Telefonu: (542)5911779 Alan : km² Nüfus : 118 Nüfus Yoğunluğu : Rakım : Saat Dilimi : Web Sitesi : Yönetim Ülke : Türkiye Flag of Turkey svgİl : Kahramanmaraş İlçe : Elbistan Bölge : Doğu Anadolu Bölgesi Köy Muhtarı : Hüseyin Gündağ Tepebaşı, Elbistan ilçesine bağlı bir köydür Eski ismi Kastal'dır Kahramanmaraş iline 200 km, Elbistan ilçesine 40 km uzaklıktadır Nüfusu, 2000 yılı verilerine göre 118 kişidir köy kurmanci lehçesi konuşan bir alevi sinemilli köyüdür Yörede ilk cemevi bu köyde yapılmıştır Altyapı bilgileri Tepebaşı'da ilköğretim okulu var ama kullanımdışı ancak taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|
|
|