Hasankendi Köyü Elbistan Kahramanmaraş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hasankendi Köyü Elbistan KahramanmaraşHasankendi Köyü Elbistan Kahramanmaraş Tanıtımı - Hasankendi Köyü Elbistan Kahramanmaraş Bilgileri - Hasankendi Köyü Elbistan Kahramanmaraş - Hasankendi Köyü Elbistan Kahramanmaraş Hakkında Resimleri İlçe: ELBİSTAN - İl: KAHRAMANMARAŞ Kültür mogolların baskısıyla anadoluya orta asyadan gelen türk boylarından biridir OĞUZLARIN BOZOK koluna baglıdır DULKADİR beyliginin egemenligine girdi bu köye isim veren HASAN isimli bir beydir buraya hasankendi denmiştir Köy Elbistan'ın genel kültür yapısını yansıtır köyün nüfusunun yarıdan fazlası il dışında yaşamaktadır Eğitim seviyesi çevre köylere oranla oldukça yüksektir Köyde herkes birbirine bir şekilde akraba olduğundan dolayı köyde olumsuz olaylar yaşanmadığı gibi oldukça huzurlu bir yaşam devam etmektedir![]() Coğrafya Kahramanmaraş iline 160 km, Elbistan ilçesine 3 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir ![]() Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Köy Muhtarı: FETHİ KUL Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (344) 452 42 17 Cep Telefonu: 0 (537) 206 67 33 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/453 1997/462 İle Uzaklığı: 164 km İlçeye Uzaklığı: 4 km Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Yok Kaynak : Yerel Net Kaynak :Vikipedi, özgür ansiklopedi Köyünüze Ait Bilgi Ve Resimleri Bu Bölümde Paylaşabilirsiniz |
|
|
|