|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| akhisar, bilgileri, eylül, ilköğretim, manisa, okulu |
Altı Eylül İlköğretim Okulu Bilgileri Akhisar Manisa |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Altı Eylül İlköğretim Okulu Bilgileri Akhisar ManisaAltı Eylül İlköğretim Okulu Hakkında - Altı Eylül İlköğretim Okulu Tanıtım - Altı Eylül İlköğretim Okulu Resimleri - Altı Eylül İlköğretim Okulu İletişim ![]() Altı Eylül İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz : Arsası ''Tokatlı Mezarlığı''olarak bilinen okulumuzun temeli 1937 yılı başlarında dönemin başbakanı İsmet İnönü tarafından atılmıştır Zamanın Akhisar Kaymakamı Rıfat Yenal'ın başkanlığında kurulan bir komisyonla (Belediye Başkanı Nüzhet IŞIK-İlköğretim Müdürü Rahmi BÖLÜ-Mimar Talat ÖZIŞIK) inşaata başlanmıştır Önceden 3 derslikli olarak planlanan okulumuz dönemin Manisa Valisi Dr Lütfi KIRDAR'ın katkılarıyla 17 derslikli olarak büyültülerek Akhisarlı hemşerilerimizin yakın ilgi ve yardımlarıyla kısa sürede tamamlanmıştır![]() İnşaat Maliyeti,Özel İdare'den 23 000 TL,halktan 7 000 TL olmak üzere toplam 30 000 TL'ye mal olmuştur 03 Ekim 1937'de ''İSMET İNÖNÜ İLKOKULU''adıyla açılış yapan okulumuz 04 Ocak 1938'de Misak-ı Milli İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin okulumuza topluca nakli ile eğitim-öğretime başlamıştır Misak-ı Milli İlkokulu da bir süre ortaokul olarak eğitim-öğretime devam etmiştir 17 Aralık 1951'de Belediye Meclisi'nin teklifi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın oluruyla okulumuzun adı,ilçemizin kurtuluş günü düşünülerek ''ALTIEYLÜL İLKOKULU''olarak değiştirilmiştir 1997/1998 Öğretim Yılı'nda okulumuz 8 yıllık ilköğretime geçerek adı,'' ALTIEYLÜL İLKÖĞRETİM OKULU''olmuştur![]() İlköğretime geçişle birlikte öğrenci sayısının artması sonucu,mevcut fiziki yapı yetersiz kalmış olup,1998 yılında 3 katlı 9 derslikli yeni ek bir bina hizmete sokulmuştur Kurulduğu yıldan beri başarılı bir eğitim-öğretim sunan okulumuz pek çok değerli kişiler yetiştirmiş olup,bu başarısı uzun yıllar artarak devam edecektir![]() Altı Eylül İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri : Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Akhisar Okulun Telefonu: (236) 414 18 83 Okulun Faksı: (236) 413 93 84 Okulun Adresi: İnönü Mahallesi 144 Sokak No: 88 Okulun Web Adresi: http://akhisaraltieylul meb k12 tr/Okulun E-Posta Adresi: Okulun Ulaşım Bilgileri: Ulaşım Durumu : Karayolu Lojman Durumu: Yok Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok Altı Eylül İlköğretim Okulu Resimleri : ![]() ![]() Kaynak : webrehberi biz - okulweb meb gov tr - meb gov trOkul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız |
|
|
|