Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
calca, kütahya, köyü, merkez

Çalca Köyü Merkez Kütahya

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çalca Köyü Merkez Kütahya

Merkez Çalca Köyü - Çalca Köyü Hakkında - Çalca Köyü Tanıtımı - Çalca Köyü Resimleri

Çalca Mahallesi, Kütahya ilinin Merkez ilçesine bağlı bir mahalledir

Tarihçe

İlk zamanlarda bulunduğu tepelerde bulunan ÇALI'lardan alarak ÇAĞLICA adını almıştır Daha sonra zamanla ÇALCA Köyü ismine dönüşmüştür Halen Eski ÇALCA köyü İçişleri Bakanlığı Belediyeler Kanunu kararı ile, ÇALCA Mahallesi adını almıştır

Kültür

Mahalle'nin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur

Coğrafya

Kütahya - Eskişehir karayolu'nun 7 Kmsindeki Eski Azot (Yeni Yıldız Center Fb) ayrımından Batı Bölgesi istikametine (Sol tarafa) 2 km gidilir kent merkezine 9 km uzaklıktadır Eski köy olan ÇALCA Mahallesi yerleşim alanı nüfusunun yarısından fazlası çukur bir bölüme yerleşmiş, tahmini olarak 1985 yılından itibaren de mahalle kenarlarındaki yamaç ve tepelere Binalar inşa edilerek yaklaşık 2 km alanda yerleşik durumdadır

İklim

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içindedir

Nüfus [değiştir]

Yıllara göre Eski ÇALCA köyü yeni ÇALCA Mahallesi Nüfus verileri

2007

2000 410

1997 466

Ekonomi

Eski ÇALCA Köyü, yeni ÇALCA Mahallesinin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır Ayrıca Kütahya'da ve Mahalleye yakın Fabrika ve İşletmelerinde çalışırlar

Altyapı Bilgileri

ÇALCA Mahallesinde İlköğretim okulu vardır İlköğretim 123 cü Sınıflar okumaktadır Fakat Taşımalı Sistemle Kütahya Merkezinde İlköğretim 45678 Sınıflar okumaktadır ve Lise'de okuyan Öğrenciler, mevcuttur Kütahya Belediyesi tarafından Mahallenin çeşitli sokaklarına kaldırım taşı döşenmiştir Ayrıca Temizlik (Çöp) işleride Belediye tarafından yürütülmektedir İçme Suyu Şebekesi ve Kanalizasyon Şebekesi vardır PTT Şubesi yoktur, ancak PTT acentesi vardır Sağlık Ocağı ve Sağlık evi yoktur Ama 15 Günde bir Sağlık Hizmeti, Mahalle Camii odasında verilmektedir Mahalleye ulaşımı sağlayan yol Asfalt olup Elektrik, Sabit Telefon ve İnternet hizmeti vardır

Kaynak : Yerel Net - wikipedia
Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com