Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Ege Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aydın, batıköy, didim, köyü

Batıköy Köyü Didim Aydın

Eski 08-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Batıköy Köyü Didim Aydın

batıköy köyü bilgileri - batıköy köyü tanıtım - batıköy köyü resimleri

Batıköy, Aydın ilinin Didim ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında pek fazla bilgi yokturBatıköy'le arası 5km olan Balat'ın yaşanan depremler sonucu birkaç kez batması sonucunda Batıköy depremlerden hiçbir şekilde etkilenmiyor ve batmıyor bu nedenle köylününde kullandığı Batmaz ismini almıştırYunancada Patniyos olup daha sonta Batnas olarkta bilinmiştirAncak kölünün ve halkın kullandığı isim büyük bir kısımda Batmaz olarak bilinmektedir

Kültür

Köyün gelenek ve görenekleri çoğunlukta hatta tamamı yörüklerden oluşmaktadırGöçmen hayattan yerleşik hayata geçerek tarımsal üretime başlamışlardır

Coğrafya

Aydın iline 83 km, Didim ilçesine 24 km uzaklıktadırYerleşim olarak engebeli bir yapıya sahiptirçoğunlukta olan yer evler son yıllarda yerini yeni modern evlere bırakmıştırKöyün yerleşimi dağınıktırDört Kısımdan oluşmaktadırKöyün etrafı tarım alanı olarakta kullanılmaktadır

İklim

Köyün iklimi, Akdeniz İkliminden etkilenmektedir;yazları sıcak ve kurak kışları ise kısmen ılık ve yağışlıdırAnca;son yıllarda küresel ısınma nedeniyle pek fazla yağış almamamaktadır

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007

2000 246

1997 718

Ekonomi

Köyün ekonomisi Tarım ve Küçük ve Büyük Baş olmak üzere Hayvancılığa bağlıdırTarım ürünü olarak başta Pamuk olmak üzere Buğday,Arpa,Mısır,Ayçiçeği,Zey tin yetiştilmektedirHaycancılık olarakta sayılı olarak Küçük Baş hayvan Koyun-Keçi beslenmekte,Büyük Baş olarakta Süt İnekleri,Besi danaları yetiştirilmektedirAncak genel olarak Köyün büyük bir bölümü Pamuk üretmektedirTabiki bu son 3 yıldan beri sulamanın gittikçe yetersiz hale gelmesiyle ÇİFTÇİNİN pamuk üretiminde verimi azaldığından köylünün ekonomik durumu bozulmaktadırBu ekonomik nedenler dolayısıyla dışa göç vermektedir

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Batı Köye muhtar olan şahıslar şu zamana kadar kayda değer hizmet getirmemişlerdir son dönemde seçilen Muhtar Hüseyin Örekçi arkasında destek olmamasına rağmen birçok işi tek başına başarmıştırHalada aynı azim ve istikrarla birçok iş için çalışmaktadır(Tabi canım çalışıyo hep öle derler zati) Batiköyde yapilan işlerin zamanini araştirsinlar çogu işler 1999 ve 2004 yillari arasinda yapilmiştirBatiköyde bir işin yapilabilecegi yapilan işlerle gösterilmiştir Batiköy köy mezarlik duvarlari ve agaçlandirilmasi,köy içi su şebekesinin uzatilmasi,köy imami lojman yapilmasi,köy içi yollarinin betonlanmasi,köy odasi düzenlenmesi,köy meydani düzenlenmesi çiçeklendirme ve yeşillendirme,ATATÜRK büstü ve dekarosyon yapimi bu yillar arasinda yapilmiştir 1999 ve 2004 yıllari arasinda yapilan meydan düzenlemesi yesil alan son dönem seçilen muhtarın ilgisizliginden şuan bir çöplük halindedir

Altyapı bilgileri

Köyde ilköğretim okulu vardır Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır Bunun yanında köyde Bir Bakkal ve Bir kıraathane bulunmaktadır

kaynak / yerel net / vikipedi özgür ansiklopedi

köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com