|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgi, boyabat, hakkında, köyü, paşalıoğlu, sinop |
![]() |
Paşalıoğlu Köyü Hakkında Bilgi Boyabat Sinop |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Paşalıoğlu Köyü Hakkında Bilgi Boyabat SinopSinop Köyleri - Paşalıoğlu Köyü Boyabat- Paşalıoğlu Köyü Hakkında - Paşalıoğlu Köyü Resimleri Sinop Bilgiler Nüfus 327 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 57200 Alan Kodu 0368 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Sinop İlçe Boyabat Paşalıoğlu, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür ![]() Sinobun cok eski köylerinden olan Paşalıoğlu köyü ulaşım sorununu 1970 1980 yılları arasında köy muhtarlığı yapan rahmetli MUSTAFA IŞIK, tır bir dağ köyü olarak ulaşımdaki bu sıkıntısını bu zamanda cözmüştür Tarihi Esasen gündüzlü olarak adlandırılan bölgedeki 3 köyden biridir ![]() ![]() ![]() Kültür geleneksel yörük kültürü eskiden bu köydede yaşanırdı ancak son yıllarda bu yaşam yok olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Sinop merkeze 55 km, Boyabat'a ise 41 km uzaklıktadır ![]() ![]() Nüfus nüfus gençlerin boyabat ve istanbula gitmesiyle son yıllarda çok azalmıştır ![]() Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 327 1997 194 Ekonomi tarım ve hayvancılık en önemli geçim kaynağıdır ![]() ![]() Muhtarlık Paşalıoğlu'nun, köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini muhtar temsil eder ![]() Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu var ve kullanım dışıdır ancak taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|