![]() |
Rize - Eğitim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rize - EğitimEğitim OKUL Öncesi Eğitim Okul öncesi eğitim, kreşlerle başlatılabilir ![]() ![]() ![]() İlköğretim 1997-1998 eğitim-öğretim yılına kadar ilköğretim iki kademeden oluşmakta idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özel Eğitim: İşitme Engelliler Okulu 1981-1982 öğretim yılında açılan Çaykent İşitme Engelliler Okulu, yatılı olup çevre illerin çocuklarına da hizmet vermektedir ![]() ![]() ![]() Zihinsel Özürlü Çocukların Eğitimi Önemli bir ihtiyacı karşılayan eğitilebilir çocuklar özel eğitim sınıfı ilimizde ilk defa 1992-1993 eğitim ve öğretim yılında açılmıştır ![]() 1992-1993 öğretim yılında açılan öğretilebilir çocuklar okulu , 22’si erkek, 27’si kız olmak üzere 49 öğrenci ile öğretimine devam etmektedir ![]() Rize’de Okur-Yazarlık Durumu 1927’de okur-yazarlık oranı %11 iken bu oran 1997’de %85’e ulaşmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Halk Eğitimi Halk eğitim merkezi müdürlükleri, gerek köylerde gerekse kasaba ve şehirlerde her zaman ve her yerde, yaş cinsiyet ve eğitim farkı gözetmeksizin bütün vatandaşlarımıza hitap eder tarzda eğitim hizmeti vermektedir ![]() ![]() KTÜ Rize İlahiyat Fakültesi 3837 sayılı kanunla kurulan Rize İlahiyat Fakültesi, 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında 32 öğrenci ve 3 öğretim elemanı ile eğitim-öğretime başlamıştır ![]() ![]() KTÜ Rize Su Ürünleri Fakültesi Fakülte, 3837 sayılı kanunla kurulmuş ve 1993 yılında hizmete açılmıştır ![]() ![]() ![]() Rize Fen- Edebiyat Fakültesi Fakülte, 3 Eylül 1997 gün ve 23099 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 1/9/1997 tarih ve 9892 sayılı Bakanlar kurulu Kararı ile kurulmuş olup, Rize Merkez Engindere Mahallesi’nde hizmete açılmıştır ![]() KTÜ Rize Eğitim Fakültesi Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı olarak 2809 sayılı Kanunun Ek-30 ![]() ![]() ![]() Rize Meslek Yüksekokulu Eğitim Bölümleri Teknik Programlar Bölümü, İnşaat Programı, Makine Resim Konstr ![]() ![]() ![]() KTÜ Fındıklı Meslek Yüksekokulu Yükseköğretim Genel Kurulunun 23/1/1996 gün ve 96 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|