![]() |
Pelitbükü Köyü Alaçam Samsun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pelitbükü Köyü Alaçam SamsunAlaçam Peltbükü köyü - Peltbükü köyü hakkında-Peltbükü köyü resimleri - Peltbükü köyü tanıtım Pelitbükü, Samsun ilinin Alaçam ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi : bu köydeki çoukların hepsi yiğittir ![]() ![]() kafkas türkmen ve yörük boylarından olup has türklerdir Kültür : Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur ![]() Coğrafya : Samsun iline 111 km, Alaçam ilçesine 31 km uzaklıktadır ![]() İklim : Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus : Yıllara göre köy nüfus verileri : 2000 / 1117 nüfus sayısı 2010 verilerine göre 500 civarı olduğu düşünülmektedir Ekonomi : Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları : ? Altyapı bilgileri : Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() köyümüzde 3 adet iklöğretim okulu vardır ve mahallelerimizde eğitim-öğretim devam etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Alaçam Pelitbükü Köyüne ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|