![]() |
Sarpın Köyü Bafra Samsun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarpın Köyü Bafra SamsunSarpın Köyü Bafra -Sarpın Köyü Hakkında -Sarpın Köyü Tanıtımı - Sarpın Köyü Resimleri Samsun Bilgiler Nüfus 580 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 55400 Alan Kodu 0362 Yönetim Coğrafi Bölge Karadeniz Bölgesi İl Samsun İlçe Bafra Sarpın, Samsun ilinin Bafra ilçesine bağlı bir köydür ![]() köyün adı köyünkuruldugu yerde iki adet sarp armudu oldugundan asagi sarpın yukarı sarpın deniler konulmuş ismi ben o k köküyün cocuguyum kel cakırın torunu ismail Kültür koyde halk yazın calısmakta emek sarfetmekte kısında cogu zamanı bos oldugu için dugunlerı eglencelerı duzenlemktedır ![]() ![]() ![]() Coğrafya Samsun iline 108 km, Bafra ilçesine 58 km uzaklıktadır ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 610 2000 580 1997 - Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - musa şahin 2004 - Musa Şahin 1999 - kutca yavuz 1994 - mustafa şahin 1989 - osman önder (kibar) 1984 -hüseyin esen (kör çakır) Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|