![]() |
Hz Mevlanadan Güzel Bir Ögüt!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz Mevlanadan Güzel Bir Ögüt!!!Hz Mevlanadan Güzel bir ögüt!!! Huysuz adamin biri bir gün herkesin gelip geçtigi yol üzerine dikenli çalilar diker ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu durum valiye kadar intikal edince vali onu yanina çagirir ![]() ![]() ![]() Ne sökmem der ne de sökmeye tesebbüs eder ![]() ![]() Agir ikazlarda bulunur ![]() ![]() ![]() Vali ise çabuk olmasini söyler ve onu uyarmaya devam eder ![]() ![]() ![]() Mevlânâ, hikayenin bu kisminda bir işi yarina ertelerken zamanin su gibi akip gittigini söylüyor ve; “Her gün sen yarin bu isi görürüm diyorsun ama günler geçip gittikçe o dikenler daha da kuvvetleniyor ![]() Onu sökecek olan da ihtiyarliyor, kuvvetten düsüyor ![]() ![]() O dikenler kaç keredir senin ayaklarina batti ![]() ![]() Sen kendi tabiatindan hastalandin da duygusuzlugun yüzünden habersizsin ![]() Çirkin huyunun da baskalarini rahatsiz ettigini bilmiyorsun ![]() Sen su dikeni gül fidani haline getir ![]() Gül fidani ile onu asila ![]() ![]() Eger sen de serri gidermek istiyorsan, atesin gönlüne hakkin rahmet suyunu dök ![]() Mevlânâ, burada nefsinin kötü arzularina düsmeyi dert edinmeye dikkat çekiyor ve diyor ki: “Nefsinin atesi söndüren sonra, gönül bahçesine dikersen biter ![]() ![]() Sözün kisasi; isini yarina birakma ![]() ![]() ![]() Beden agacinin köküne kurt düstü ![]() Onu söküp atese atmak, kulluk yaparak iyi islerle onu öldürmek gerek ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz Mevlanadan Güzel Bir Ögüt!!!Sevgili güzel yürek tasavvufta 3 ifna 1 ispat makamı vardır,ifna demek vermek anlamı taşır,yani bu kötü huy dediği kendinin sandığı varlığı diye kabul ettiği o 3 şeyi verdiğinde 3 ifna olmuş olur ve daha sonrada 1 ıspat vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz Mevlanadan Güzel Bir Ögüt!!!Alıntı: Kocayürek Nickli Üyeden Alıntı Sevgili güzel yürek tasavvufta 3 ifna 1 ispat makamı vardır,ifna demek vermek anlamı taşır,yani bu kötü huy dediği kendinin sandığı varlığı diye kabul ettiği o 3 şeyi verdiğinde 3 ifna olmuş olur ve daha sonrada 1 ıspat vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine sana özgü, yine kocaman yüreğine yaraşır özel ve çok anlamlı harika yorumunu inanılmaz keyifle okudum Teşekkürler ediyorum, bana neyi hatırlattı biliyormusun? Bir gün Cüneyd-i Bağdadi hazretlerinden birirsi kendisinin rahatsız olduğunu,anlatıp kendisini sırtını alıp nehrin karşısına geçirmesini istediğini söylemiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi bana senin YAZDIĞIN YORUMDAN SONRA SADECE İÇİMDEN GELEN ŞEYHİN DEDĞİ GİBİ oldu Ve sanırım söylenecek en güzel söz de bu ŞEYHİN DEDİĞİ GİBİ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Engin yüreğine en derin sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum Sevgi ve AŞKLA KAL ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|