![]() |
Eyyûp A.S |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eyyûp A.SEyyûp A ![]() Niçin sıhhat İstedi? Eyüp aleyhisselam yedi yıl çekti mihnet ![]() Lakin bunu dert değil, bilakis bildi nimet ![]() Hastalık, günden güne daha şiddetlenince, Kulluk vazifeleri zorlaşmıştı iyice ![]() Hastalık elemine getirse de güç, takat, İbadeti, hakkıyla yapamıyordu fakat ![]() Ayakta namaz kılmak istemişti bir kere ![]() Lakin dermansızlıktan, yıkılıp düştü yere ![]() Daha da şiddetlenip, öyle oldu ki hali, Diliyle zikre bile kalmadı hiç mecali ![]() Artık yapamayınca bu kadar da ibadet, Taattaki aczinden, şöyle dedi nihayet: (Hakikaten hastalık isabet etti bana ![]() Erhamürrahiminsin, sığındım ya Rab sana ![]() Yani Hak teâlâya sığınarak yürekten, Kurtulmayı istedi, bu hastalık ve dertten ![]() Rabbine ibadeti, hakkıyle yapmak için, Böyle dua etmişti, doğrusu budur işin ![]() Ve lakin bu hususta, bir kısım müfessirler, Bunun için, başka da sebepler var dediler ![]() Yine Eyüp Nebi'ye, bazı iman edenler, Hasta olduktan sonra, uygunsuz laf ettiler ![]() Dediler: (O kişide hayır olsaydı şayet, Ona, böyle hastalık etmezdi hiç isabet ![]() Çaresi bulunmayan derde olmuş mübtela ![]() Hiç iyi insanlara gelir mi böyle bela?) Eyüp aleyhisselam, çok mahzun oldu bundan ![]() Derhal şifa istedi Allahü teâlâdan ![]() Yine bazı kimseler, edip onu ziyaret, Dediler ki: (Bu kimse, hastadır uzun müddet ![]() Bir merhamet olmadı Rabbinden kendisine ![]() Bilakis çoğalıyor hastalık günden güne ![]() Bu sözlere incinip, dedi ki: (Ya ilahi! Ben bu derdi çekerim, çok uzun sürse dahi ![]() Lakin bana, bu sözler dokunuyor be gayet ![]() Erhamürrahiminsin, bana şifa ihsan et ![]() Bir gün de, kendisine Cibril aleyhisselam, Ziyaret maksadıyla geldi ve verdi selam ![]() Baktı konuşamıyor, bitkin halde ve mahzun ![]() Ona sual etti ki: (Neden böyle durursun?) Eyüp aleyhisselam cevaben kendisine, Dedi: (Sabırdan başka, bu işin çaresi ne?) Dedi: (Hak teâlânın hazinesinde, elbet, Bulunur çok miktarda bela ile musibet ![]() Ve lakin sen hepsine takat getiremezsin ![]() Afiyet talep eyle Rabbinden bunun için ![]() Eyüp Peygamber dahi, duyunca bunu ondan, Afiyet talep etti Allahü teâlâdan ![]() alıntı- |
![]() |
![]() |
|