![]() |
Şems Tebrizi Ve Sevgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şems Tebrizi Ve SevgiŞems Tebrizi ve Sevgi Gerçek yoksul malı olmayan kendiside kimseye mal olmayan kişidir, küçük yaşta fakirliğe alışmak gerektir, taze dalın ateşe girmeden doğrultulması kolaydır,bayatlayınca iş zorlaşır ![]() Henüz yeniyken ayağı papuca uydurmak gerek,ayak pabuç içinde yerleşince kurusada incitmez ![]() İsteyerek veya istemeyerek kimseyi incitmek veya soğukluk etmek fakirin işi değildir, bende dedimki eğer onu sınamadan geçirmezsem kendisini kim olduğunu anlayamaz, bir topluluk görürsün bazı inanışları vardır,fedakarlık gösterirler biraz sınamaya başladınmı onların inançlarının senin yanında nasıl çıplak kaldığını görürsün, sen onları böyle çırılcıplak görünceye kadar ben sınamaya devam ederim ![]() Sevgi davasında olan kimseden bir aralık birkaç para iste,aklı yerinden çıkar canı gider ayağını sallamaya başlar, çoklarını sınadım beni pek az görenler hemen kınamaya başladılar, bu adam bütün gün kendisine inananları soğutmuştur dediler ![]() Dedimki, o yapmadı bu allah'ın onun hakkındaki sevgisindendir, ulu allah halkın beni bilmesini istemiyor,halka karşı kudsi hadiste buyurulduğu gibi benim velilerim kubbelerim altındadır, onları benden başkaları bilmezler anlamındaki hikmet gereğince onların alınları damgalanmıştır ![]() Onları kim görebilir onlar böylece ALLAH katındadırlar, onları görmeyi dileyenler allah nazarına gelirler sende allah nazarına gelki onları göresin halk hakkı nasıl anlayabilir ![]() Nasıl görebilir ![]() Onun nazarında olan bu şahsıda hoşa giden herşey gibi hoş karşılarlar, herkesin bir özel hali vardır, vaızın minber üstünde, hafızın minder üstünde, dinleyenlerin müridin şeyh'in ayrı ayrı halleri olduğu gibi mürşidinde bir hali aşıkında bir hali maşukunda bir hali vardır ![]() ŞEMS TEBRİZİ |
![]() |
![]() |
|