Yetim Çocuklar Ve Anne |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yetim Çocuklar Ve AnneYetim Çocuklar Ve Anne Vaktiyle bir ateşperest, oğlunu evlendirmektedir Düğün günü çok koyun ve inek kesilir![]() Et kokuları mahalleyi sarar Ancak evin bitişiğinde, Müslüman, dul bir kadın, dört yetimiyle yaşamaktadır![]() Hepsi de günlerdir açtırlar Kadıncağız, düğün evinin kapısını çalıp, 'ateş' ister Ancak maksadı başkadır![]() “Belki yemek verirler” diye gitmiştir Adam, kadının niyetini anlasa da, bir şey vermez![]() Kadıncağız, bir daha gidip 'ateş' ister Yine eli boş döner![]() Üçüncüde yine öyle Ama ne olur bilinmez, bu defa acır kadına Hallerini anlamak için dehlize iner ve dayar kulağını bitişik evin duvarına ve dinler![]() Yetimcik, annesine yalvarıyor: — Anneciğim, ne olur bir daha git Belki bu sefer bir şey verirler![]() Kadın ağlamaklıdır: - Üç defa gittim yavrum! Artık utanıyorum ![]() Adam bunu duyar Kalbi sızlar güzel bir 'Sofra' hazırlatıp, gönderir evlerine Ve dehlize inip, dinler yine Yetimlerin en küçüğü dua ediyor:- Ya Rabbi! O nasıl bize ikram ettiyse, sen de ona ikram et! Onu imanla şereflendir! Ardından; - Âmiiiin! sesleri yükselir ![]() O anda, kalbi döner ateşperestin Ve 'Şehâdet'i getirip imanla şereflenir![]() Ya Rab! Kalpler senin kudretinde evirilip çevrilirkenBizim kalbimizi dinin üzere sabit kıl ![]() ![]() ![]() Amin… alıntı
|
|
|
|