![]() |
Mevlana'dan İnciler.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan İnciler..Mevlana'dan inciler ![]() ![]() Yangın yerine bak! Ateşten, külden, kordan ne var elinde! Pervane değilsen yaklaşma sakın ateşe! Can’ı Canan’a teslime hazır değilsen “ben Aşk’ım” deme kimseye ![]() ![]() Aşk gelmesin seninle dile… İncinmesin ne Mecnun ne Leyla ne gül ne de diken seninle! ![]() ![]() Ayağıma diken batacak diyorsan düşme çöle… Ah u zar ederim diyorsan çekme gözüne sürme! ![]() ![]() Talipsen kara bahta kör talihe… Dinle! Ve semaya dursun yürekler Aşk’ın önünde… Sukut Kalbin edebi sükûttur ![]() Susan kurtulur ![]() Güzellik dilin altında gizlidir ![]() Sükût, incelik, edep ve zerafet insanı her gittiği yerde sultan yapar ![]() Sen yine sükûtu giyin yâr! Dilersen hiç konuşma ![]() Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda ![]() Çarpsa da bir tokat gibi yüzüme, her harfi yoluna heceledim ![]() Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim; söz verdim ben bu yüreğe, hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim…… Mutlu an odur ki; Bir konakta otururuz ikimiz SEN ve BEN …Bedenle can gibiyiz, Ayrılmaz biz ikimiz SEN ve BEN Mucize odur ki; Bir köşede kavuşmuşuz ikimiz SEN ve BEN Ama aynı zamanda Binlerce mil uzağız ikimiz SEN ve BEN "Ayağın kırıldı diye üzülme ![]() ![]() Kuyu dibinde kaldın diye kırılma, belki oradan bile bir kapı açılır ![]() Yusuf kuyudan sultan oldu ![]() ![]() Ben bende degil, sende de hem sen, hem ben, Ben hem benimim, hem de senin, sen de benim, Bir öyle garip hale bugün geldim ki Sen benmisin, bilmiyorum, ben mi senim ![]() Bizi bizden başkası zaten ayıramazdı, bize bunubizden başkası yapamazdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YoruLacaksan,zorLanacaksan,şikayetçi oLacaksan,keşkeLere sığınacaksan,söze"ama"diye başLayacaksan girmeaşk yoLuna, aşk yoLunda "u" dönüşü yoktur ![]() YoLumdaysan başım feda,ama biL ki başını da isterim yoLuma ![]() Kahır,kapris geLecekse senden amenna ama ayağına diken batarsa yoLumda ah edip vaveyLanma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bana öyLe bir isim ver ki,senin adının yanında dursun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hoşçakalı esirgenmiş bir veda sonrasında sensiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SÜRAHİ OLMAK İÇİN ZORLAMA KENDİNİ,BARDAK OL Kİ SÜRAHİ KARŞINDA EĞİLSİN,İŞDE BU YÜZDEN HERKES ALNINDAN ÖPER BARDAĞI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAHIN RAHMET KAPISI KAPALIMI Kİ AÇMASINI İSTİYORSUN? RAHMET KAPISI HER ZAMAN AÇIK ![]() Kapı açılır, Sen yeterki vurmayı bil! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anladımki susmak bir cüsse işi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sana dilsiz, dudaksız sözler söyleyeceğim bütün kulaklardan gizli sırlardan bahsedeceğim bu sözleri sana, herkesin içinde söyleyeceğim ama senden başka kimse duymayacak kimse anlamayacak ![]() ![]() ![]() ![]() SEN BENİM GÖNLÜMDE OLDUKÇA YEMEN'DE DE OLSAN BENİM YANIMDASIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben bende değil, sende de hem sen, hem ben,Ben hem benimim, hem de senin, sen de benim,Bir öyle garip hale bugün geldim kiSen benmisin, bilmiyorum, ben mi senim ![]() ![]() ![]() Sevenle sevileni ayrı varlıklar sanıyordum meğer onlar bir mişler ben biri iki görmüşüm ![]() ![]() ![]() Aşk altın değildir, saklanmaz ![]() ![]() ![]() Akıl ümitsizlik yolunu tutar mı hiç? Aşk gerek ki o yana başını ayak etsin de koşup gitsin, Hiçbir şeye aldırmayan Aşktır, akıl değil ![]() ![]() ![]() Akıl, fayda elde edeceği şeyi arar, Aşk yılmaz, yanar-yakılır, erir, utanma-sıkılma nedir, bilinmez ![]() ![]() ![]() Değirmen taşının altındaki buğday gibi O da belalara düşer de gık bile demez Öyle pek yüzlüdür ki ardına dönmez bile ![]() ![]() ![]() ![]() Gönlündeki fayda arama isteğini öldürmüştür O ![]() ![]() ![]() Varını-yoğunu ortaya döker, oynar, yutulur, kar aramaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'tan aldığı gibi hepsini gene Allah'a verir ![]() Aşk mezhebinde her şey AŞK'a kurbandır ![]() Hz ![]() Birini anacaksam ne yapar yapar seni anarım ![]() Ağzımı açacaksam senden bir şeyler anlatmak içindir ![]() Keyfim yerindeyse bil ki sebep sensin ![]() Bir hile yapmak istediysem senden öğrenmişimdir, ne yapayım! MEVLANA Leyla değlim dost ; lakin çağırırsan çöllere gelirim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diyorsun ki! Aşık oldum, "Yalan" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güzellik gözdedir,nesnede değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün kaldığın yerden başlayacaksın, Biri seni bulacak ![]() ![]() Önce korkacaksın eski acılara yakalanmaktan, Biraz ürkeceksin ![]() ![]() Ne kadar dirensen de nafile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eski acılara bakıp da küsme sevdalara, Gavura kızıp da oruç bozulmaz ![]() ![]() Sök at kafandan acaba'ları ![]() Bir kemik aynı yerden İki defa kırılmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgilim tekmil cihandan gizlidir ![]() ![]() ![]() ![]() Âah" kelimesinde, üst üste iki "A" harfi mevcuttur ![]() Bunlar ebced hesabına göre; bir+bir= iki eder ![]() "H" harfi de yine aynı hesaba göre beş rakamını gösterir ![]() O halde; "AAH" = yedi yapar ki, aşıkların derinden cektikleri "AAH" gönlün yedi kat semasından gelmektedir ![]() İste bu yüzdendir yakiciligi ![]() ![]() ![]() “Her kimin yakası bir aşktan dolayı yırtılmışsa, o hırstan ve ayıptan tamamıyla temizlenmiştir ![]() “Her kim aşk ile yanıp tutuşmamışsa; o, uçmayan kanatsız kuş gibidir ![]() “Aşk davadır, cefa da şahidi ![]() ![]() Aşk vefakar olduğu için vefakar olanı satın alır ![]() ![]() Biri Mevlana’ya sormuş: “Aşıklık nedir? Mevlana: “Ben ol ki bilesin” diye cevap vermiş ![]() “Aşk öyle bir alevdir ki parlayınca sevgiliden başka ne varsa hepsini yakar ![]() Kadın Hak nurudur ![]() ![]() ![]() ![]() Allah kadını erkeğe yoldaş yarattı Adem nasıl olurda havadan ayrı kalır görünüşte su ateşten üstündür görünüşte erkek kadına üstündür ama gerçekte su ateşe konulunca fokur fokur kaynar gerçekte erkekler mağluptur mağlupluk muhabbet içinse ne mutlu mağlıplara ! |
![]() |
![]() |
|