![]() |
Beni Tavaf Et! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beni Tavaf Et!Beni Tavaf Et! Hac vakti yaklaşmış , Şeyh Bayezid Mekke’ye doğru koşa koşa yollara düşmüştü ![]() Yolunun üzerinde ki şehirlerde basiret sahibi , gönlü açık erler arıyordu ![]() Çünki biliyordu ki ; buğday ekerse saman da elde eder ![]() Lâkin saman ekerse buğdaya sahip olamaz ![]() Hacca gider, Kâbe’yi ziyaret ederse Mekke’yi de görürdü ![]() ![]() Bu arada arş da görünürdü, meleklerde ![]() Yeni bir mürit ev yaptırmış , Pir de görmeye gelmişti ![]() -Eve niçin pencere açtın? -Işık gelsin diye , cevabını alması üzerine: -O bir ferdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bayezid’de seferde vaktin Hızır’ı olan kişiyi bulmak için uğraşmakta, öyle bir er kişi aramaktaydı ![]() Derken ; vücudu hilal gibi incelmiş , gözleri görmez , fakir , aile efradı kalabalık birine rastladı ![]() Onda erlerin halini , kalini buldu ![]() ![]() Uyurken yüzlerce neş’e ve zevk âleminde dolaşmakta! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bayezid o pirin huzuruna vardı , oturdu ![]() -Ey Bayezid! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bayezid de: -Hac mevsimi ![]() ![]() Pir: -Yol masrafı olarak yanında ne var ? ![]() ![]() ![]() diye sorunca , Bayezid: -İki yüz dirhem gümüşüm var ![]() ![]() Bunun üzerine Pir dedi ki: -Ey cömert kişi ; etrafımda yedi kere tavaf et ![]() Bu tavafı da Hac tavafından makbul bil ![]() Bana ver o dirhemleri ![]() Bil ki ; Hacc ettin , muradın hasıl oldu ![]() Umre ettin ; ebedi ömre nail oldun! ![]() ![]() Sâf bir hale geldin ; Safa’ya koştun , Say erkanını yerine getirdin ![]() ![]() Kâbe her ne kadar O’nun Lütûf ve ihsan evidir ama , benim vücudum da O’nun sır evidir ![]() Kâbe kuruldu kurulalı içine hiç girmedi “O” ! ![]() ![]() ![]() Halbuki bu eve , benim vücuduma o ebedi diri olan Allah’tan başkası gelmedi ![]() Beni gördün ya! ![]() ![]() ![]() ![]() Doğruluk Kâbe’sinin , hakiki Kâbe’nin etrafında tavaf ettin ![]() Bana hizmet etmek Hakk’a hizmet etmektir, O’ nu övmektir! ![]() ![]() ![]() Sakın Hakk’ı benden ayrı sanma! ![]() ![]() ![]() Gözünü iyi aç ta bana öyle bak ki , beşerde Hakk nûrunu göresin ![]() ![]() ![]() Bayezid nükteleri dinledi ![]() Altın bir küpe gibi kulaklarına taktı ![]() Bu yüzden derecesi yükseldi , fazileti arttı ![]() ![]() Mesnevi : 2 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Beni Tavaf Et! |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beni Tavaf Et!Beni gördün ya! ![]() ![]() ![]() ![]() Doğruluk Kâbe’sinin , hakiki Kâbe’nin etrafında tavaf ettin ![]() Bana hizmet etmek Hakk’a hizmet etmektir, O’ nu övmektir! ![]() ![]() ![]() Sakın Hakk’ı benden ayrı sanma! ![]() ![]() ![]() Ne anlamlı ne büyük öğüt ve derslarin olduğu bir paylaşım sevgili gönül dostuma paylaşımlarından dolayı sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Beni Tavaf Et! |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beni Tavaf Et!Alıntı: Kocayürek Nickli Üyeden Alıntı Beni gördün ya! ![]() ![]() ![]() ![]() Doğruluk Kâbe’sinin , hakiki Kâbe’nin etrafında tavaf ettin ![]() Bana hizmet etmek Hakk’a hizmet etmektir, O’ nu övmektir! ![]() ![]() ![]() Sakın Hakk’ı benden ayrı sanma! ![]() ![]() ![]() Ne anlamlı ne büyük öğüt ve derslerin olduğu bir paylaşım sevgili gönül dostuma paylaşımlarından dolayı sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum ![]() ![]() ![]() Güzel yorumun için,ben teşekkürler ederim sevgi ve Aşkla kal ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|