![]() |
Rasulullah(S.A.V.)'İn İftar Duaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rasulullah(S.A.V.)'İn İftar DualarıRasulullah (s ![]() ![]() ![]() hurma,yoksa kuru hurma, o da yoksa bir -iki yudum su ile hemen oruclarını acarlardı, geciktirmezlerdi ![]() ![]() Geciktirilmemesini de öğütlerlerdi ![]() O (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Ümmetim, oruç açmakta acele ettikleri sürece hayr üzere devam edecektir ![]() Buyurur, sonra da, "Çünkü Yahudi Ve Hristiysanlar iftarı geciktirirler ![]() ![]() (b ![]() ![]() Muaz B ![]() orucunu acardı ; "Allah'ım, Senin için oruç tuttum,Senin verdiğin nimetle orucumu açıyorum ![]() "Hamd olsun Allah'a; yardım etti, oruç tuttum, rızık verdi, orucumu açtım ![]() İbn Abbas (r ![]() ![]() ![]() ![]() haber vermektedir ; "Allah'ım Senin rızan için oruç tuttuk,Senin verdiğin nimetle iftar ettik ![]() Kabul et bizden bu ibadetimizi; Çünkü Semi' ve Alim Sensin Sen ![]() ![]() ![]() Abdullah B ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nakleder ; "Susuzluk gitti, damarlar serinledi, sevab gerçekleşti inşaallah ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ettiğini bildirir; "Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum,Sana güvendim,Senin verdiğin rızıkla iftar ettim,orucumu açtım ![]() ![]() (ibn Hacer) alıntı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|