Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haritasi, yemek, ülkemizin

Ülkemizin Yemek Haritasi

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ülkemizin Yemek Haritasi








Adana: Adana kebabı, şalgam suyu, süllüm


Adıyaman: Basalla, yapıştırma, hıtap


Afyonkarahisar: Sakala çarpan çorba, zürbiye, sırtsırta


Ağrı: Abdigör köftesi, gösteberg et, selekeli (saç kavurma)


Aksaray: Soğanlama, bamya çorbası, çiğleme


Amasya: Kesme ibik çorbası, unutma beni, eli böğründe


Ankara: Calla, bici, öllüğün körü, saçkıran


Antalya: Arap kadayıfı, karpuz kabuğu reçeli, bergamut reçeli

Ardahan: Evelik aşı, pişi, kuymak (mıhlama)


Artvin: Hınkal, çergebaz, gendima


Aydın: Kulak çorbası, pelvize tatlısı, paşa böreği


Balıkesir: Saçaklı mantı, mafiş tatlısı, börülce ekşilemesi


Bartın: Pumpum çorbası, yumurtalı isbut, kabak burması


Batman: Bumbar, Şam börek, perde pilavı


Bayburt: Tatlı çorba, galaçoş, ekşi lahana


Bilecik: Keklik kebabı, piruhi, samsı


Bingöl: Dut pekmezi


Bitlis: Büryan kebabı, şekalok, çorti köftesi


Bolu: Kedi batmaz, kaldırık dolması, kaşık sapı


Burdur: Testi kebabı, kabak helvası, Burdur muhallebisi


Bursa: Ekşili baş çorbası, etli gavata, İnegöl köftesi


Çanakkale: Tumbi, lakerda, erik macunu


Çankırı: Yaren güveci, mıkla, tutmaç


Çorum: Leblebi, cızlak, çullama


Denizli: Çaput aşı, alaçora, sıyırma


Diyarbakır: Karpuz, cartlak kebabı, patlıcan meftunesi


Düzce: Çerkez tavuğu, şıl böreği, lepsi


Edirne: Mamzama, hardaliye, satır kebabı


Elazığ: Anamaşı, tavşan üfelemesi, hürriyet kadayıfı


Erzincan: Tulum peyniri, tava leblebisi


Erzurum: Cağ kebabı, den çorbası, çaşır


Eskişehir: Çiğ börek, abısta, harşıl


Gaziantep: Alinazik kebabı, Antep fıstığı, Köse Sefer kabağı dolması


Giresun: Hamsi böreği, çalıçileği çorbası, karalahana diblesi


Gümüşhane: Köme, lemis, haşıl


Hakkari: Gulul çorbası, kepaye, kiflik


Hatay: Kaytaz böreği, taş kadayıf, kuş gözü


Iğdır: Bozbaş yemeği, helise, perzana


Isparta: Sakala sarkan, kabine, kuyruğu sulu


İstanbul: Kanlıca yoğurdu, Sultanahmet köftesi, beyinli Beykoz kebabı


İzmir: İzmir köftesi, papaz yahnisi, radika salatası


Kahramanmaraş: Dövme dondurma, pıtpıt lapası,
çullama


Karabük: Göbü, katlaç, malak


Karaman: Batırık, bidik, paraköfte


Kars: Kaşar, gravyer, tandırda kaz çekmesi


Kastamonu: Köle hamuru, cırık tatlısı, delioğlan sarığı


Kayseri: Pastırma, sucuk, mantı


Kırıkkale: Kömbe, külleme, sarığı burma


Kırklareli: Sulu kaçamak, kuru kaçamak, bıldırcın kağıt kebabı


Kırşehir: Keykef, temal


Kilis: Cennet çamuru, firik pilavı, mazlum


Kocaeli: Kandıra yoğurdu, pişmaniye, otur Fatma tatlısı


Konya: Düğün yemeği, etli ekmek


Kütahya: Namaz dolması, tosunum, Çene çarpan çorbası


Malatya: Kayısı, analı-kızlı, kurşun geçmez köftesi


Manisa: Mesir macunu, Kula güveç kapaması, şekerli pide


Mardin: Ceviz sucuğu, ikbebet (içli köfte), semberuk


Mersin: Cezerye, tantuni, kerebici


Muğla: Dutmeç, çopur, ot ekşilemesi


Muş: Muş köftesi, çorti aşı


Nevşehir: Ağpakla, dıvıl, sızgıt


Niğde: Mangir çorbası, üzüm boranası, unlu söğürme

Ordu: Melocan (diken ucu) kavurması, mısır yağlaşı, hoşgıran kavurması


Osmaniye: Tirşik (pancar), yer fıstığı, toğgar


Rize: Anzer balı, hamsi çiğirtası, enişte lokumu


Sakarya: Pekmez, yoğurt


Samsun: Samsun pidesi, turşu kavurması, kocakarı gerdanı


Siirt: Zivzik narı, Pervari balı, perde pilavı


Sinop: Sinop kestanesi, nokul, mamalika


Sivas: Sivas kebabı, peskutan çorbası, pezik turşusu


Şanlıurfa: İsot, şıllık tatlısı, Urfa kebabı


Şırnak: Kutlık, serbıdev, hekeheşandi


Tekirdağ: Tekirdağ köftesi


Tokat: Tokat kebabı, bacaklı çorba


Trabzon: Vakfıkebir ekmeği, Akçaabat köftesi


Tunceli: Şavak tulum peyniri, Pülümür balı, zerefet


Uşak: Alacatene, haşhaş sürtmesi, ciğerli bulgur


Van: Otlu peynir, inci kefali, ilitme


Yalova: Pavli, luhu şuşkey çirbuli, lalanga


Yozgat: Testi kebabı, arabaşı


Zonguldak: Çaycuma yoğurdu, Osmanlı çileği, beyaz baklava



En zengin Gaziantep


Araştırmaya göre çeşit açısından Türkiye'nin en zengin mutfağına sahip ili 291 çeşit ile Gaziantep İkinci 154 çeşitle Elazığ, üçüncü sırada ise 93 çeşit yiyecekle Ankara var


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.